OptibacProbiotics | Cand colicile nu dau pace bebelusului: despre probiotice si stomacelul bebelusului - OptibacProbiotics
By dana matei

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mamicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Iata informatii utile despre despre probiotice si stomacelul bebelusului.

Si ca o recomandare: un mod concret de lupta impotriva colicilor bebelusului este folosirea probioticelor OPTIBAC.

Colicii bebelusului – ce sunt?

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mamicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Dar ce sunt colicii – acesti infrocosatori mici?

Cand vorbim despre colici, conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3.

Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Aceasta ar fi regula. Dar ca orice regula exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi!

Plansul si agitatia bebelusului incep brusc

Plansul si agitatia bebelusului incep brusc, uneori la aceleasi ore zi de zi. Oricum, este bine ca pediatrul sau medicul de familie sa verifice starea de sanatate a bebelusului, inainte de a incepe masurile terapeutice.

Dupa ce acesta va elimina alte cauze medicale, va va spune ca bebelusul are “colici”. Colicile sunt ceva aproape normal, am putea spune, conform unui studiu realizat in 2012 tot de pediatrii americani. Sunt fenomene tranzitorii, care se manifesta pe o perioada determinata de timp si nu afecteaza viata ulterioara a copilului.

Cum se comporta un bebelus cu colici?

Cand e chinuit de colic, bebelusul plange tare, se inroseste la fata si chiar are o expresie tensionata, burtica se intareste din cauza spasmelor musculaturii abdominale si plansului.

Strange din picioruse si inclesteaza pumnii, aceasta fiind cea mai tipica postura a copilului cu colici. Este recomandat ca, spre binele bebelusului, la prima criza de plans de acest fel, sa fie chemat medicul, pentru a exclude alte cauze medicale.

Cum ajutam un bebelus cu colici ?

Raspundeti constant la accesele de plans ale copilului.

O apropiere plina de caldura si afectiune este intotdeauna binevenita. Leganati-l. Puneti-i muzica, dansati cu el in brate. Vorbiti-i.

Verificati daca ii este foame, daca trebuie schimbat scutecul, daca ii este prea cald sau prea frig, daca este obosit sau are dureri. Aerisiti camera.

Unii parinti au remarcat ca plimbarea copiilor in brate ii mai linisteste.

Sunt mai multe modalitati de a-i plimba, in sensul ca puteti folosi si altceva decat propriile brate (exista mai multe modele de port-bebe) dandu-va posibilitatea sa faceti si alte activitati in acelasi timp. Ramane sa verificati daca este valabil si in cazul bebelusului dumneavoastra!

Un mod concret de lupta impotriva colicilor bebelusului este folosirea probioticelor OPTIBAC.

Optibac Probiotics contine 3 miliarde bacterii vii/plic

Probiotice:
Bifidobacterium infantis Rosell-33
Bifidobacterium bifidum Rosell-71
Lactobacillus acidophilus Rosell-52

Prebiotice:
Fructooligosaccharides (FOS)

Optibac Probiotics se recomanda

Bebelusilor si copilasilor

Cu probleme digestive cum ar fi colici, diaree, constipatie si intoleranta la lactoza
Cu alergii si iritatii ale pielii, cum ar fi eczemele, dermatite
In timpul si dupa tratamentul cu antibiotice

Bebelusilor care au fost nascuti prin cezariana
Sugarilor nascuti prematur
Sugarilor hraniti cu lapte praf

Acest produs se recomanda pt copii cu varste de la 0-12 ani.

Femeilor insarcinate si mamicilor care alapteaza

Write a comment