Ce este Sacch. boulardii?
Saccharomyces boulardii (S. boulardii sau S.B. se pronunță Sack-a-row-my-sees boo-lar-dee), este un microorganism care diferă foarte mult de speciile probiotice binecunoscute, cum ar fi Acidofilus. Saccharomyces boulardii este de fapt o drojdie naturală, extrasă inițial din fructele lychee.
Acest microorganism este tranzitoriu – trece prin tractul digestiv fără a se lega la invelisul peretelui intestinal. S. boulardii este rezultatul a numeroase cercetări clinice riguroase, care i-au demonstrat nu numai siguranță, ci și capacitatea de a susține sănătatea sistemului digestiv.
OptiBac Probiotics este singura companie care produce un supliment pur de Saccharomyces boulardii (care conține 5 miliarde de microorganisme pre per capsulă) și poate fi găsit aici.
Saccharomyces boulardii poate fi găsit și în suplimentul nostru Pentru călătorii în străinătate ( care conține 1 miliard de microorganisme pe capsulă, combinat cu alte culturi vii.)

În ceea ce privește costul de miliarde de microorganisme, Saccharomyces boulardii reprezinta cel mai bun supliment care conține S. boulardii disponibil în prezent.
Originea numelui
Saccharomyces boulardii a fost numit așa după omul de știință francez Henri Boulard, care a descoperit drojdia probiotică în 1923, în Asia de Sud-Est, unde a observat că oamenii folosesc pielea de lychee pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate.
S. boulardii este adesea denumit S. boulardii lyo, unde „lyo” este prescurtarea pentru „liofilizare” – o formă de uscare prin congelare, pe care S. boulardii o suferă în mod normal sub forma completă. Acest proces permite ca suplimentul să fie stabil pe raft, astfel încât refrigerarea să nu fie necesară.