OptibacProbiotics | Ce este Sacch. boulardii? - OptibacProbiotics

Saccharomyces boulardii (S. boulardii sau S.B. se pronunță Sack-a-row-my-sees boo-lar-dee), este un microorganism care diferă foarte mult de speciile probiotice binecunoscute, cum ar fi Acidofilus. Saccharomyces boulardii este de fapt o drojdie naturală, extrasă inițial din fructele lychee.

Acest microorganism este tranzitoriu – trece prin tractul digestiv fără a se lega la invelisul peretelui intestinal. S. boulardii este rezultatul a numeroase cercetări clinice riguroase, care i-au demonstrat nu numai siguranță, ci și capacitatea de a susține sănătatea sistemului digestiv.

OptiBac Probiotics este singura companie care produce un supliment pur de Saccharomyces boulardii (care conține 5 miliarde de microorganisme pre per capsulă) și poate fi găsit aici.

Saccharomyces boulardii poate fi găsit și în suplimentul nostru Pentru călătorii în străinătate ( care conține 1 miliard de microorganisme pe capsulă, combinat cu alte culturi vii.)

boulardii
imagine microscopică a microorganismelor S. boulardii

În ceea ce privește costul de miliarde de microorganisme, Saccharomyces boulardii reprezinta cel mai bun supliment care conține S. boulardii disponibil în prezent.

Originea numelui

Saccharomyces boulardii a fost numit așa după omul de știință francez Henri Boulard, care a descoperit drojdia  probiotică în 1923, în Asia de Sud-Est, unde a observat că oamenii folosesc pielea de lychee pentru proprietățile sale benefice pentru  sănătate.

S. boulardii este adesea denumit S. boulardii lyo, unde „lyo” este prescurtarea pentru „liofilizare” – o formă de uscare prin congelare, pe care S. boulardii o suferă în mod normal sub forma completă. Acest proces permite ca suplimentul să fie stabil pe raft, astfel încât refrigerarea să nu fie necesară.

 

 

 

Write a comment