OptibacProbiotics | Ce sunt prebioticele? - OptibacProbiotics

Prebioticele reprezintă o sursă de hrană pentru probioticele care cresc, se înmulțesc și supraviețuiesc în intestin.

Prebioticele sunt fibre care nu pot fi absorbite sau descompuse de către organism și, prin urmare, servesc ca sursă de hrană pentru probiotice, în special genul Bifidobacteria, crescand numărul acestora. Practic, ele sunt ingrediente alimentare nedigerabile care afectează în mod benefic gazda prin stimularea selectivă a creșterii și/sau activității unui număr limitat de bacterii în colon, care pot îmbunătăți sănătatea gazdei.

Prebioticele din alimente

Prebioticele se găsesc în mod natural în dieta noastră, în alimente precum anghinare, usturoi și ceapă, printre altele. Este posibil să fie necesar consumul unei cantități mari dein aceste alimente pentru a avea un efect „bifidogen” – creșterea nivelului de bacterii prietenoase din intestin. Din acest motiv, mulți oameni găsesc mai ușor să ia un supliment prebiotic sau o combinație de probiotice și suplimente de prebiotice (numite simbiotice) pentru a se asigura că își ating nivelul rile de bacterii prietenoase.

Cercetările arată că există diferite tipuri de prebiotice, în același mod în care există diferite tipuri de probiotice. La prebiotice, factorul cheie de diferențiere este lungimea lanțului chimic – lanț scurt. Lanțul mediu sau lanțul lung determină unde anume în tractul gastrointestinal prebioticul are efect și modul în care beneficiile pot fi resimțite de catre gazdă.

Prebioticele comune includ: inulină, fructooligozaharide (FOS), galactooligozaharide (GOS), lactuloză și lafinoză.

Prebioticele din gama noastră

În cadrul gamei de probiotice OptiBac, FOS prebiotic poate fi găsit în ‘OptiBac zilnic‘, ‘OptiBac pentru sugari și copii‘ and ‘Bifidobacterii & fibre‘. Prebioticele din fructooligozaharide sunt carbohidrați cu greutate moleculară mică și promovează doar creșterea probioticelor. FOS este probabil cel mai cercetat dintre fibrele prebiotice.

OptiBac probiotics bifidobacteria and fibre supplement imageOptiBac probiotics one week flat supplement imageOptiBac probiotics for every day supplement imageOptiBac probiotics for babies and children supplement image

Pentru mai multe informații despre prebiotice, profesioniștii din domeniul sănătății pot citi articolul aprofundat și analiza cercetării efectuate de dr. Georges Mouton, ‘Utilizările prebioticelor’.

PS: În unele cazuri, prebioticele pot provoca perturbări minore/flatulență în primele câteva zile de la administrare, dar după 3-4 zile de utilizare continuă (odată ce intestinele s-au adaptat la prebiotice) acest disconfort tinde să dispară. Mulți practicanți mentioneaza clientilor lor acest lucru atunci când recomandă prebioticele, în special în doze mai mari.

Write a comment