OptibacProbiotics | Probiotice și Prebiotice - OptibacProbiotics

Probioticele sunt bacteriile prietenoase ale organismului, benefice pentru gazda umană. Tipurile de probiotice includ Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces boulardii și Bifidobacterium infantis. Aflați mai multe despre probiotice.

Prebioticele, pe de altă parte, sunt o sursă de hrană pentru probiotice. Un prebiotic este un carbohidrat complex care stimulează selectiv creșterea bacteriilor (probiotice) bune în organism. Prebioticele pot fi găsite în mod natural în alimente ca prazul, ceapa și anghinarea. Aflați mai multe despre prebiotice.

Atât suplimentele probiotice, cât și cele prebiotice sunt strâns legate de digestia sănătoasă, imunitatea puternică și creșterea nivelului de energie.

Probiotice fără prebiotice

Beneficiul de a lua probiotice spre deosebire de prebiotice este că, dacă organismul nu are suficiente probiotice, sau tipuri potrivite de probiotice, este mai util să se administreze un supliment probiotic, spre deosebire de un prebiotic pur si simplu care va stimula creșterea oricăror probiotice aflate deja în sistem. Un numar destul de mic de pacienti constată că prebioticele nu se adapteaza sistemului lor (pot provoca gaze și balonare) și, prin urmare, preferă să ia doar probiotice.

Probiotice cu prebiotice

Beneficiul de a lua probiotice cu prebiotice este că acoperiți eficient ambele obiective: aprovizionarea bacteriilor bune ale organismului și hrănirea probioticelor – pentru un efect mai îndelungat. În termeni simpli, este ca și cum ai da unei persoane o grămadă de flori, împreună cu hrana pentru flori, pentru a le menține în continuare înflorite.

Prebiotice fără probiotice

Unii oameni constată că anumite tipuri de prebiotice pot fi benefice pentru anumite condiții, cum ar fi constipația, alții pot găsi că o combinație funcționează mai bine, sau că numai probioticele singure funcționează cel mai bine.

Soluții diferite pentru oameni diferiți

La sfârșitul zilei, diferiți oameni au diferite constituții bacteriene și, prin urmare, găsesc că pentru ei funcționează soluții diferite. OptiBac oferă produse cu probiotice în monoterapie sau produse cu o combinație de probiotice și prebiotice.

Probiotice fără prebiotice: OptiBac pentru Cresterea Imunitatii, OptiBac pentru tratamentul cu Antibiotice, Saccharomyces boulardii, Pentru flora vaginala și OptiBac Zilnic Extra Forte.

Probioticele cu prebiotice: PROBIOTIC ZILNIC,  Bifidobacterii și fibre și Pentru copii și sugari.