OptibacProbiotics | Ce sunt probioticele? - OptibacProbiotics

Probioticele, cum ar fi acidofilus, sunt definite ca microorganisme benefice pentru gazda umană.

Având o pondere de 70% în susținerea sistemului imunitar, tractul digestiv găzduiește trilioane de microorganisme. Unele sunt benefice, unele dăunătoare, altele sunt neutre. Termenul „probiotice” descrie microorganismele benefice care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare pentru a ne menține sănătoși și în formă excelentă.

Bacillus subtilis Lactococcus lactis și Bifidobacterium breve. Un echilibru sănătos la nivelul intestinului este important pentru digestie, imunitate și energie.

Ce fac probioticele?

Probioticele susțin sănătatea sistemului digestiv prin producerea de enzime necesare în digestia alimentelor și ajută la descompunerea substanțelor alimentare. Ele îmbunătățesc de asemenea absorbția vitaminelor și mineralelor în sânge și produc complexul de vitamine complexe B și vitamina K.

Probioticele susțin imunitatea prin stimularea mecanismelor naturale de autoaparare a organismului formând un strat protector de bacterii prietenoase la nivelul intestinului, care împiedică agenții patogeni să invadeze organismul.

Probioticele sunt la fel ca prebioticele?

Probioticele sunt legate de prebiotice, dar există câteva diferențe între ele, cele din urmă fiind fibre care stimulează dezvoltarea probioticelor. Vedeți „Ce sunt prebioticele?” pentru mai multe informații.

Un echilibru delicat

Dezechilibrul dintre bacteriile prietenoase si cele daunatoare care se produce in intestin poate compromite rolurile benefice pe care probioticele le au în organism. Persoanele cu un numar redus de probiotice și agenți patogeni în creștere la nivelul intestinului pot manifesta o digestie precară, imunitate redusă și o varietate de simptome cum ar fi:

  • Niveluri scăzute de energie
  • Imunitate slabă
  • Gaze sau balonare
  • Intoleranțe alimentare sau alergii
  • Acnee și/sau Eczeme
  • Indigestie, arsuri la stomac
  • Constipație sau diaree
  • Afte și/sau Candida
  • Sindromul intestinului iritabil (IBS)
  • Boala intestinului inflamatoriu (IBD)

Cercetările au arătat că suplimentarea cu probiotice este o modalitate eficientă de a susține un intestin sănătos.

Beneficiile probioticelor OptiBac

Gama de probiotice OptiBac este unică, deoarece folosește tulpini de probiotice diferite pentru a ajuta la tratarea unor afecțiuni specifice. Produsele noastre oferă o alternativă sănătoasă la băuturile pe bază de iaurt cu probiotice, care adesea contin zahar, avand o concentratie mai ridicata de bacterii vii decât majoritatea suplimentelor probiotice de pe piață. Produsele din gama OptiBac sunt naturale si nu contin aditivi si conservanti. De aceea, probioticele OptiBac trebuie luate in considerare atunci când vorbiți despre importanța microflorei intestinale.

 

Write a comment