OptibacProbiotics | Ce sunt culturile vii - OptibacProbiotics

Ce sunt ele?

„Culturile vii” sau „culturile active” sunt microorganismele regăsite în alimente care pot fi benefice pentru sănătatea organismului. Exemple de culturi vii includ microorganisme, cum ar fi Lactobacillus acidophilus or Lactobacillus bulgaricus .

Culturile vii sunt întotdeauna bacteriene?

Ele sunt adesea bacteriene, dar nu întotdeauna. Este, de asemenea, posibil să existe culturi active de drojdii benefice, de exemplu Saccharomyces boulardii.

Sunt aceleași cu probioticele?

Probioticele sunt un tip de culturi vii, dar culturile vii nu sunt întotdeauna probiotice. Organizația Mondială a Sănătății recunoaște probioticele ca ‘microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătatea gazdei.
Culturile vii confirmă doar prima parte a acestei declarați; cea despre „microorganisme vii”. Când o anumită tulpină a unui microorganism este supusa studiilor clinice pe subiecti umani și arată că este benefică pentru gazda umană, atunci trebuie clasificată ca probiotic.

Aflați mai multe despre probiotice, și tulpini probiotice.

Sunt culturile vii același lucru cu lactatele sau iaurtul?

Nu chiar. Iaurturile conțin întotdeauna culturi vii, în diferite proporții, iar culturile bacteriene vii sunt cele care ajută la transformarea laptelui în iaurt. Cu toate acestea, culturile vii pot fi găsite și în alte alimente, cum ar fi varza, și pot fi extrase din lapte și cultivate și înmulțite pentru a construi suplimente de culturi vii (sau „probiotice”).

Probioticele OptiBac produc culturi vii?

Da. Toate produsele noastre conțin diferite tipuri de culturi vii sau active. Pentru mai multe informații, vizitați paginile noastre de produse (link) sau citiți despre noi.

Write a comment