OptibacProbiotics | Ce sunt tulpinile umane? - OptibacProbiotics

Ce sunt?

Definiția științifică a unui probiotic („Un microorganism viu care, atunci când este administrat în cantități adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătatea gazdei”) nu prevede că bacteria trebuie să aibă o origine umană sau să fie o „tulpină umană”.
Probioticele trebuie să-și poată exercita beneficiile asupra gazdei prin creșterea și/sau activitatea lor în organismul uman. Prin urmare, acțiunea, și nu sursa microorganismului probiotic, este un factor cheie în alegerea unui probiotic. Capacitatea unei tulpini de probiotice de a rămâne viabilă la locul țintă și de a fi eficientă în intestinul uman trebuie întotdeauna testată.

Saccharomyces boulardii inițial extrasă din fructe.

Exista  de fapt multe exemple de tulpini de probiotice eficiente care nu sunt recunoscute ca apartinand in mod normal tractului gastrointestinal al organismului uman. De exemplu, Saccharomyes boulardii, extras originar din fructe, nu poate fi descris ca „tulpină umană”. Si cu toate acestea, acest fung probiotic si-a dovedit eficienta in a aduce beneficii gazdei umane in numeroase studii clinice. De fapt, este unul dintre cele mai consacrate probiotice de pe piata, avand la baza numeroase studii clinice care ii demonstreaza eficienta in ameliorarea afectiunilor inflamatorii sau a diareei.

Să ne punem întrebări

Atunci când vorbim despre calitatea superioară unui probiotic, trebuie să ne concentrăm pe cercetarea din spatele ei și punem următoarele întrebări: Această tulpină specifică a fost testată și s-a demonstrat că supraviețuiește acidității stomacului? A fost testat și demonstrat că are capacitatea de a se atașa de celulele peretelui intestinal? A fost această tulpină testată într-un mediu clinic controlat și a arătat că are beneficii pentru sănătate?

Nu există dovezi științifice care să demonstreze că tulpinile umane sunt mai capabile decât tulpinile „non-umane” să se atașeze de învelișul pereților intestinali, să colonizeze intestinul sau să exercite un beneficiu pentru sănătate. Este cunoscut faptul că unele dintre cele mai bine cercetate tulpini probiotice, cum ar fi S. boulardii, nu au o origine umană.

La probioticele OptiBac, în timp ce multe dintre tulpinile noastre sunt de origine umană, nu considerăm că problema „tulpină umană” este un criteriu relevant pentru selectarea unui probiotic eficient.

descriere poză: Când vine vorba de probiotice, alege întotdeauna argumentele științifice, și nu zvonurile

Mituri despre probiotice: deconspirate

Intrucat pobioticele inca reprezinta o zona relativ noua in studiul sanatatii umane,  exista multe impresii gresite in ceea ce priveste criteriile care determina calitatea superioara a unui probiotic ( cum ar fi ideea ca tulpinile umane sunt mai bune decat cele „non-umane”). Daca sunteti interesati de acest aspect, va invitam pe pagina Mituri despre probiotice: Deconspirate unde vom spulbera cele mai comune mituri, folosindu-ne de dovezi si cercetari clinice.

Descriere poza: Când vine vorba despre probiotice, alege întotdeauna argumentele științifice, și nu zvonurile

Cât de mult contează originea unei tulpini probiotice?

„Originea” unei tulpini probiotice se referă la locul unde a fost izolată inițial (de exemplu: intestinul uman, fructele, lactatele, kefirul, etc.). Acest lucru nu înseamnă neapărat că tulpina în cauză poate fi găsită doar în acel loc și, cu siguranță, nu înseamnă că bacteria din suplimentul dumneavoastră a fost luată direct din sursa originală.

Există două aspecte de reținut aici:

  1. Multe dintre tulpinile folosite ca probiotice astăzi au fost identificate, izolate si „depozitate”acum mulți ani, ceea ce înseamnă că bacteriile din suplimentul dumneavoastră sunt la distanță de multe „generații” față de cea originală.

Bacteriile din suplimentele dumneavoastra nu sunt extrase din sursa originala de fiecare data când trebuie puse la           fermantatie si incapsulate. Tulpinile provin in schimb de la banca de bacterii vii, unde sunt inregistrate si cultivate.

  1. Oamenii de știință au dovedit că multe dintre aceste tulpini pot fi găsite și în alte locuri, nu doar în loculin care au fost descoperiteinițial. Un  microbiolog a intrebat recent daca ingeram bacteriile din lactate, acele tulpini se regasesc si in organismul uman?”
  •  Este important să ne amintim că bacteriile sunt în jurul nostru și că suntem continuu influențați de acestea.

Intoleranța la lactoză sau alergiile

Cei îngrijorați de sensibilitățile la lactoză, trebuie sa stie ca în timp ce originea tulpinii nu este relevantă, cultura poate fi. Unele produse  OptiBac folosesc lactoză ca parte a culturii și, prin urmare, pot conține mici urme de lactate, de aceea nu sunt recomandate pentru vegani sau pentru cei alergici la lactate. Cu toate acestea, recomandăm întreaga gamă pentru cei cu intoleranță la lactoză, deoarece cantitatea de lactate este neglijabilă, iar probioticele ajută la digestia lactozei. Pentru clarificări suplimentare, vă rugăm să consultați „Suplimentele de la OptiBac nu conțin lactate sau sunt recomandate pentru vegani?” sau întrebările frecvente.

Pentru mai multe informații despre tulpinile de probiotice OptiBac, consultați Tulpinile Noastre Probiotice.

Write a comment