OptibacProbiotics | Tulpinile noastre - OptibacProbiotics

Tulpini specifice pentru condiții specifice

La OptiBac, suntem specializați în întregime în bacterii active benefice și folosim tulpini specifice care se adreseaza unor condiții de sănătate diverse. Ne propunem să oferim clienților noștri suplimentul alimentar pe baza de culturii vii adaptat nevoilor individuale de sănătate.

Ce este tulpina de bacterii active?

Exista multe confuzii in ceea ce priveste definiția unei tulpini de bacterii active.

Termenul „tulpină” se referă la un soi biologic din cadrul unei specii, în vreme ce o specie face parte dintr-un gen. De exemplu, în produsul nostru „Abdomen plat”, Lactobacillus acidophilus Rosell-52 se refera la numele genului (Lactobacillus), specia (acidofilus) și tulpina (Rosell-52).

Diferiții producători de suplimente alimentare ce au la baza culturi vii folosesc tulpini diferite, deși acestea pot apartine aceleiași specii și gen, ceea ce înseamnă că doua suplimente cu Acidophilus nu sunt egale. De aceea, este mai bine să alegeți un supliment alimentar probiotic care să utilizeze tulpini rezistente și bine cercetate.

Image explaining the genus, species and strain of a probiotic.

Tulpini viabile și eficiente

Pe lângă selectarea tulpinilor optime pentru nevoile individuale de sănătate, este important să se ia în considerare viabilitatea și eficacitatea acestor tulpini. Pentru ca un probiotic să fie eficient, tulpinile trebuie să fie vii la momentul consumului și trebuie să supraviețuiască acidității din stomacal și sărurilor biliare, pentru a ajunge in intestine.

De asemenea, este important ca tulpinile de culturi vii să fie capabile să adere la invelisul peretelui intestinal, astfel încât acestea să se poată multiplica și să colonizeze intestinul cu bacterii bune. Tulpinile de probiotice OptiBac suferă numeroase teste in-vitro care demonstrează viabilitatea lor la temperatura camerei, capacitatea lor de a supraviețui mediilor acide ale stomacului, precum și capacitățile lor de aderență în intestin.

Tulpini de probiotice OptiBac

Lactobacillus acidophilus poate fi găsit în suplimentele „OptiBac Zilnic Extra Forte” și „OptiBac Zilnic MAX „. Această tulpină specială este cel mai bine cercetat L. acidophilus din lume, cu peste 45 de studii clinice, care acoperă tulburari de sănătate diferite, cum ar fi IBS (Sindromul colonului iritabil) și sustine sistemul imunitar.

Bfidobacterium lactis BB-12® este tulpina unică regăsită în suplimentul nostru „Bifidobacterii și fibre„. Se remarcă prin capacitatea de a susține digestia și motilitatea intestinală și este benefică pentru cei care suferă de constipație. Testele au arătat că susține sistemul imunitar și ajută la reglarea tranzitului intestinal, chiar in cazul femeilor insarcinate, a copiilor si a persoanelor varstnice.

B. lactis B. lactis BB-12 sub microscop

Lactobacillus reuteri RC-14® și Lactobacillus rhamnosus GR-1® este o combinație unică de tulpini, despre care s-a descoperit că ajuta la ameliorarea afectiunilor intime, cum ar fi candidoza, cistita sau vaginoza. Această combinație de tulpini se bazeaza pe 30 de ani de cercetare clinică, 26 de studii clinice, efectuate pe un esantion de peste 2500 de femei.

Bifidobacterium infantis Rosell-33. S-a demonstrat științific că această tulpină inhibă aderarea tulpinilor dăunătoare de E. coli în tractul gastro-intestinal, susținând sistemul imunitar la sugari și copii. Microflora intestinală a unui copil este susceptibilă la multe schimbări, iar acest echilibru delicat între bacteriile benefice (probiotice) și patogene din intestinul copilului contribuie la sănătatea și imunitatea acestuia.

Celule B. B. infantis Rosell-33 la microscop.

Saccharomyces boulardii este un fung ce funcționează într-o manieră diferită față de celelalte tulpini. Saccharomyces boulardii este de fapt tranzitorie, iar cercetările i-au dovedit capacitatea de a se  atasa de bacteriile patogene precum E. coli și Salmonella, pe care le elimina din intestin, actionand astfel în mod natural împotriva diareei. Testele clinice au demonstrat ca Saccharomyces boulardii  are proprietăți antiinflamatorii puternice și contribuie la prevenirea supraaglomerării fungice.

Sub microscop: celulele de S. Boulardii sunt în mod natural mai voluminoase decât alți microbi.

Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 & Lactobacillus acidophilus Rosell-52 este o combinație riguros studiată de tulpini, care se găsește în suplimentul nostru „OptiBac pentru tratamentul cu antibiotice„. Această combinație de bacterii active este susținută de peste 31 de studii clinice, majoritatea concentrându-se pe efectele secundare asociate tratamentului cu antibioticele. Acest duo de tulpini reduce riscul aparitiei efectelor secundare asociate antibioticelelor, în timpul și după tratament, chiar și atunci când este administrat în același timp cu acestea.

Concluzie

Este foarte important să se analizeze suplimentele alimentare care au la baza culturi active la nivel de specificitatea tulpinii, mai degrabă decât doar la nivelul genului și speciilor de microorganisme în cauză.

disclaimer

Write a comment