OptibacProbiotics | Afecțiuni Archives - OptibacProbiotics

Aftoasa este o infecție fungică / drojdie care poate fi orală (cauzând pete albe și, uneori, dureri la nivelul gurii) sau vaginale (provocând mâncărime sau dureri în jurul vaginului și vulvei). Bărbații pot contracta și infecția genitală, dar este mult mai frecventă la femei. Tratamentul medical tradițional implică creme sau pastile anti-fungice.

Candida

Drojdia care provoacă aftoasa se numește Candida și este, de obicei, specia Candida albicans. Candida apare în mod natural în interiorul intestinelor, gurii, pielii și vaginului – dar apar probleme când această drojdie crește în intensitate, caz în care poate să apară aftoasa. Intensitatea candidei crește atunci când echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele este perturbat. Această întrerupere poate apărea din cauza unor factori cum ar fi antibiotice, modificări hormonale, inclusiv sarcină și prin întreruperea echilibrului natural al pH-ului vaginal cauzat de factori precum produsele intime parfumate și săpunurile. Afta nu este cunoscut în mod comun ca STD, dar uneori poate fi transmisă de la un partener la altul, pe cale sexuală.

Cum tratăm aftoasa?

În timp ce probioticele nu pot fi un remediu rapid pentru afte, optimizarea bacteriilor prietenoase cu probiotice ar trebui sa contribuie la menținerea unui echilibru sănătos al florei benefice din intestin, reducând astfel capacitatea drojdiilor patogene precum Candida să crească. Un număr de studii clinice arată în special două tulpini probiotice, Lactobacillus reuteri RC-14® și Lactobacillus rhamnosus GR-1®, ce au fost extrem de utile în susținerea sănătății la cei cu afte, reducând în mod semnificativ incidența infecțiilor cu inflamații în dezvoltare. Aceste două tulpini de bacterii naturale, L. reuteri RC-14® și L. rhamnosus GR-1®, sunt unele dintre cele mai cercetate probiotice până în prezent și cu siguranță sunt cele mai cercetate în ce privește sănătatea intimă a femeilor.  Aceste două tulpini sunt acum disponibile în probioticele OptiBac Pentru flora vaginala.

În studiile clinice, participanții care au luat OptiBac pentru flora vaginala aveau simptome semnificativ mai puține după patru săptămâni.

Pentru cei care suferă de afecțiune, în mod special atunci când iau antibiotice, consultați probioticele OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic.

Probioticele pot provoca afte?

Pe scurt, nu! Probioticele de bună calitate nu sunt niciodată cauza aftoasă. Cu toate acestea, vă rugăm să fiți atenți la faptul că, dacă suferinzii își iau probioticul zilnic sub formă de băutură cu iaurt zaharat, pot agrava simptomele lor, deoarece zahărul alimentează drojdia (Candida) care provoacă aftoasă.

Prevenirea aftoasei

Pe lângă faptul că luați un probiotic bun, există și alte lucruri pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a preveni recidiva, cum ar fi evitarea purtării de lenjerie de corp și a colanților, și evitarea iritantului în săruri parfumate și geluri de duș – aceasta include produsele comercializate special pentru vagin.

Durere orală

Informațiile de mai sus se referă la aftele vaginale. În cazul celor care suferă de afecțiune orală, probioticele pot fi de folos și pentru acest lucru. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, accesați: Probioticele pot ajuta la afecțiunea orală?

Ca un profesionist din domeniul sănătății, probabil sunteți conștient de faptul că cistita este o infecție a vezicii urinare care provoacă inflamarea vezicii urinare și a tractului urinar, făcând urinarea extrem de dureroasă. Se întâmplă mai ales la femeile active sexual. Pentru unele persoane este rar, iar pentru alții se poate întâmpla de mai multe ori pe an. Simptomele includ o senzație frecventă de nevoie de urinare – chiar și atunci când urina este puțină sau inexistentă – sânge în urină, dureri de spate, dureri abdominale inferioare și greață.

Pacienții trebuie să știe că pot ajuta la prevenirea cistitei, consumând multă apă, luând suplimente de merișor sau sucuri fără zahăr, ștergând corect după ce au ajuns la toaletă și urinând întotdeauna cât mai curând posibil după actul sexual. Unele femei consideră că utilizarea prezervativelor poate ajuta la evitarea infecțiilor. Antibioticele pe termen scurt sunt adesea prescrise pentru atacuri grave de cistită.

Deși luarea probioticelor nu poate vindeca imediat cistita, multe dovezi sugerează că menținerea unui echilibru sănătos al microflorei benefice în pasajele intestinale și vaginale poate reduce riscul infecțiilor urinare (infecții ale tractului urinar). Asigurarea unui nivel bun de probiotice în intestin poate diminua capacitatea bacteriilor patogene de a se lega, multiplica și coloniza, ducând astfel la mai puține șanse de a dezvolta cistită. Acest lucru este parțial motivul pentru care se recomandă cantități mari de apă atât ca formă de prevenție, cât și ca remediu pentru cistită, deoarece apa elimină agenții patogeni din sistem.

Studiile clinice au arătat că o serie de tulpini de Lactobacillus sunt deosebit de eficiente pentru a ajuta la tratarea și prevenirea problemelor de sănătate intimă ale femeilor, cum ar fi cistita. Aceste tulpini specifice (în special Lactobacillus rhamnosus GR-1® și Lactobacillus reuteri RC-14®) au fost testate clinic pentru a supraviețui tranzitului intestinal și apoi coloniza cu succes vaginul și vezica urinară, în cazul în care exercită efectele lor benefice. Aceste două tulpini de culturi vii recomandate pentru utilizare continuă sunt disponibile în probioticele OptiBac „OptiBac pentru Flora Vaginala”.

Probele probiotice pe care le folosim sunt testate pentru a ajunge la intestine și pentru a spori imunitatea și performanțele sănătoase ale intestinului. Luarea de suplimente probiotice poate fi o modalitate eficientă de a spori absorbția organismului în vitamine și substanțe nutritive în sânge, acest lucru incluzând, desigur, proteine.

Mai mult, probioticele ajută corpul să producă enzime digestive care digeră proteine, care altfel pot fi greu de defectat și absorbit. Culturiștii pot câștiga mai mult din pudre, shake-uri si batoane de proteine, ​​prin îmbunătățirea absorbției de proteine.
Numeroase dovezi susțin ideea că menținerea unui echilibru sănătos de microfloră benefică în intestin poate susține imunitatea, conducând la mai puține boli și menținerea corpului la parametri optimi.

O mulțime de shake-uri proteice și pulberi sunt cunoscute pentru a provoca simptome de disconfort gastrointestinal, cum ar fi gaz, balonare și diaree. Acest lucru poate fi parțial motivul pentru care probioticele sunt tot mai încorporate în formulele de proteine. Acesta este un semn că oamenii devin din ce în ce mai conștienți de utilitatea probioticelor.

Oricât de bizar ar putea suna, dovezile preliminare sugerează că încurajarea unui echilibru sănătos de bacterii prietenoase (probiotice) asupra bacteriilor dăunătoare (agenți patogeni) ar putea fi benefică pentru cei care suferă de migrene.

O migrenă este o durere de cap cauzată de dilatarea vaselor de sânge în și în jurul creierului și este frecvent identificată ca fiind mai dureroasă decât o durere de cap „normală”. Simptomele includ adesea greață, dar simptomele migrenei variază de la o persoană la alta. Cauzele migrenei pot varia, de asemenea, uneori fiind necunoscute. Cercetările sugerează că migrenele pot fi legate de regimul alimentar și, prin urmare, pot fi evitate prin îngrijirea intestinului.

Substanța Tyramine este considerată cauza celor mai multe migrene. Tiramina poate fi găsită în alimente precum ciocolată, alcool și anumite brânzeturi. De asemenea, este produsă în organism de o bacterie numită S. faecalis, care transformă tirozina aminoacidului în tiramină. Dacă nivelul de bacterii bune din organism este scăzut, S. faecalis este mai capabil să producă mai multă tiramină în organism, fapt ce ar putea duce la migrene.

O altă bacterie care a fost legată de migrene este Helicobacter pylori (H. pylori). Un studiu efectuat în 2002 la Universitatea din Milano a constatat că 18% dintre bolnavii de migrenă cronică sunt infectați cu patogenul H pylori. Atunci când participanților li s-au administrat probiotice Lactobacilli în plus față de tratamentul obișnuit cu antibiotice, intensitatea și frecvența durerilor de cap au fost semnificativ reduse și mai mult decât în grupul tratat numai cu antibiotic.

Prin urmare, această cercetare sugerează că suplimentarea cu un probiotic fiabil ar putea reduce atât frecvența cât și intensitatea migrenelor pe termen lung. Cu toate acestea, cercetarea în acest domeniu rămâne relativ redusă în prezent și va fi nevoie de studii clinice umane mai ample pe această temă.

Ca un profesionist în domeniul sănătății, probabil că deja știți că acneea și petele sunt cauzate de toxinele din organism. Acneea provoacă toxine care se pot dezvolta datorită unor factori cum ar fi poluarea aerului, hormonii hiperactivi și, în mare parte, disbioza.

Disbioza descrie un dezechilibru de bacterii bune (probiotice) și de rău (patogene) în intestin și este cauzată de diverși factori de mediu, inclusiv stresul și terapia prelungită cu antibiotice. Simptomele disbiozelor includ niveluri scăzute de energie, creștere excesivă a Candidei, intestine lentă, indigestie și acnee.

Deși dovezile rămân relativ rare în ce privește problema probiotică și sănătatea pielii, nivelurile mai ridicate de probiotice, cum ar fi acidofilul, trebuie:

a) să scadă producția de toxine a organismului prin îmbunătățirea digestiei, precum și

b) să ajute la neutralizarea toxinelor care sunt deja prezente în sistem.

Fie că este vorba de o problemă acneică sau de un spot ocazional, suplimentarea nivelului organismului cu bacterii bune (probiotice) ar putea avea un efect benefic pe termen lung asupra sănătății pielii.

Suntem întrebați des dacă probioticele pot ajuta în cazurile de exces de drojdie Candida albicans, cunoscut sub numele de Candidiasis sau dysbiosis fungice. Genul „Candida” are multe specii diferite, dar Candida albicans este cea mai comună specie care se proliferează și provoacă probleme de sănătate, deși altele, cum ar fi C. glabrata și C. auris, cresc în prevalență.

Următoarele informații sunt concepute pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății deoarece, în mod ideal, am recomanda întotdeauna ca toate protocoalele de dietă și suplimente Candida să fie întreprinse cu sprijinul și îndrumarea unui terapeut calificat.

Pot probioticele ajuta cu Candida?

Din cauza faptului că drojdiile Candida sunt rezidenți naturali ai corpului uman, medicii sunt adesea reticenți în a oferi sprijin alopatic, cu excepția cazului în care condiția se manifestă sub formă de infecții fungibile evidente, cum ar fi aftele. Chiar și atunci, arsenalul lor este limitat la medicamente antifungice, deși a fost încurajator să observăm că unii medici sugerează acum că pacienții lor iau în considerare suplimentele naturale, inclusiv probioticele.

Specificitatea tulpinilor este foarte importantă aici, deci atunci când recomandăm probiotice pentru Candida, este mai bine să folosim produsele care conțin specii și tulpini bine cercetate și demonstrate că ajută la descurajarea și abordarea dezvoltării candidei. Despre tulpinile probiotice și ce anume este o „tulpină”, ​​citiți pagina noastră de informații despre tulpinile probiotice.

Este o veste bună atunci că avem în gama noastră câteva produse care conțin culturi probiotice care au fost cercetate în mod extensiv pentru a fi utilizate în infecțiile cu Candida.

Prima este Saccharomyces boulardii, care este ea însăși o drojdie, dar una cu potențial probiotic, care a prezentat proprietăți anti-Candida în studiile de cercetare relevante. Pentru mai multe informații generale despre acest probiotic, citiți întrebările noastre frecvente „Ce este Saccharomyces boulardii”, dar pentru a vedea unele dintre studiile care susțin utilizarea acestuia pentru creșterea pestei Candida, atunci vedeți pagina noastră de cercetare Saccharomyces boulardii.

S-a demonstrat că S. boulardii inhibă populațiile de Candida și descurajează stabilirea lor în intestine, sugerând, de asemenea, că poate ajuta la reducerea riscului de drojdii de Candida translocând din tractul digestiv. Se crede că aceste efecte apar deoarece S. boulardii dă acidul caprilic, o substanță antifungică eficientă împotriva drojdiilor Candida 3.

S. boulardii s-a dovedit, de asemenea, că reduce potențialul de infestare cu Candida și inflamație în boala inflamatorie intestinală. Bacteriile benigne pot, de asemenea, ajuta la deplasarea populațiilor de Candida, în special, una dintre cele mai bine cercetate tulpini de Lactobacillli, Lactobacillus acidophilus NCFM®, a fost demonstrată în studiile de stimulare a producerii de anticorpi la antigenul C. albicans.

Există un protocol recomandat de probiotic pentru Candida?

Vă recomandăm următorul regim pentru clienții dumneavoastră:

Dozajul variază de la persoană la persoană, dar cel mai bine este să începeți cu o doză mică și să creșteți treptat. Acest lucru ajută la reducerea posibilității unei reacții de tip „death off” (pentru mai multe informații despre reacțiile „death-off”, vezi secțiunea specifică din partea de jos a acestui articol).

Saccharomyces boulardii:
– Începeți cu 1 capsulă de 2 ori pe zi (dimineața și seara) pentru prima săptămână.
– Creșteți până la 2 capsule de 2 ori pe zi pentru a doua săptămână.
– În cea de-a treia săptămână, creșteți la 2 capsule de 3 ori pe zi.

Cu toate acestea, s-ar putea să constatați că suferinzii nu trebuie să ajungă la 6 capsule pe zi, iar 3-4 să lucreze bine pentru a reduce simptomele. Recomandăm ca pacienții să rămână pe această doză timp de mai multe săptămâni / luni până când Candida a părăsit suficient sistemul sau până când testele corespunzătoare au confirmat acest lucru. Trebuie doar să notați – recomandăm să luați S. boulardii departe de alte medicamente anti- Fungice (intervalul de 2 ore ar trebui să fie suficient).

NB: Vă rugăm să rețineți că recomandăm clienților să se consulte cu medicul lor înainte de a utiliza acest supliment în timpul sarcinii sau în timpul alăptării.
OptiBac Zilnic Extra Forte:
– 1-2 capsule zilnic cu mic dejun

Zilnic, Extra forte, S. boulardii sunt probiotice tranzitorii, adică nu se prelungesc în interiorul intestinului, așa că „OptiBac Zilnic Extra Forte” este recomandat ca un probiotic general bun de luat, în același timp. În acest fel, în timp ce S. boulardii ajută la eradicarea drojdiilor patogene, bacteriile prietenoase din „OptiBac Zilnic Extra Forte ” pot intra și repopula zonele în care a locuit cândva Candida și ajută la restabilirea echilibrului Din flora intestinală. Acest lucru va reduce, probabil, riscul de apariție a creșterii Candide și va reaplica mucoasa mucoasei intestinului – o parte vitală a sistemului imunitar de apărare.

Alte probiotice utile pentru simptomele Candida: Bifidobacterii & fibre

Deoarece constipația poate fi uneori o problemă pentru suferinzi, poate fi utilă începerea programului prin încercarea de a îmbunătăți regularitatea la pacienți, în special deoarece S. boulardii poate provoca uneori constipație la doze mari. Pentru aceasta, recomandăm „Bifidobacteria & fibre„, o combinație de Bifidobacterium lactis BB-12® și Fructooligosaccharides (FOS). B. lactis BB-12® a făcut recent obiectul celor mai mari studii clinice din lume cu privire la probiotice și sa constatat că promovează mișcări normale ale intestinului.
Pentru femei

Iritațiile vaginale pot fi o manifestare neplăcută și persistentă a infecției cu Candida pentru multe femei. Produsul nostru „Pentru femei” are peste 30 de ani de dovezi științifice care susțin utilizarea acestuia.

Există probiotice nerecomandate pentru Candida?

În general, nu există probiotice care să fie contraindicate. De fapt, cele mai multe bacterii probiotice oferă un anumit grad de potențial anti-Candida prin inhibarea competitivă și prin scăderea pH-ului în intestine. Ca majoritatea agenților patogeni, această drojdie supărătoare preferă un mediu alcalin. Există o dezbatere dacă un protocol anti-Candida ar trebui să includă prebiotice, sub formă de fructo-oligozaharide (FOS) sau insulină, deși atât timp cât prebioticele sunt de o sursă de înaltă calitate, beneficiile includerii acestora la început Din program poate depasi orice potential pe care trebuie să îl „hrăneasca” drojdia patogenă.

Atunci când alegeți un probiotic este cel mai bine să optați pentru unul cu o bogată cercetare în spatele ei, deoarece consumatorii doresc ceva care a fost „testat științific”. Cel mai bun tip de cercetare este un studiu clinic, deoarece arată cum funcționează probioticul în oameni reali cu condiții reale de sănătate, comparativ cu un placebo.

Deci, atunci când recomandăm un probiotic pentru sindromul colonului iritabil, este o idee bună să căutați una care a fost demonstrată în studiile clinice ca fiind benefică.

Din fericire, eficiența probioticelor în ameliorarea acestui sindrom a fost demonstrată în multe studii clinice. Cu toate acestea, este important să luați în considerare câteva lucruri atunci când examinați aceste studii, pentru a ajuta clienții și pacienții să ia cea mai bună decizie cu privire la ce probiotic să apeleze. În primul rând, există diferite tipuri de IBS, deci pentru început este esențial să aflați ce tip de IBS aveți de-a face. Apoi, trebuie să fim conștienți de faptul că există atât de multe tipuri diferite de probiotice și toate au proprietăți diferite.

IBS-D (D pentru diaree)

Cei cu IBS și diaree frecvente suferă de IBS-D. Aceștia ar trebui să ia în considerare probioticul Saccharomyces boulardii, care a fost demonstrat în multe studii clinice pentru a ajuta persoanele care suferă de diaree. Acesta este un microorganism probiotic unic, deoarece este de fapt o drojdie – singura drojdie suficient de prietenoasă pentru a fi numită probiotic.

Are peste 50 de ani de cercetare în spate și este recomandată în multe spitale din țările Europei continentale pentru persoanele cu diaree. Pe lângă diareea provocată de IBS, S. boulardii s-a dovedit a fi utilă și pentru diareea asociată cu bolile inflamatorii intestinale (IBD) și diareea asociată cu antibiotice și diareea călătorului. OptiBac „Saccharomyces boulardii” conține 5 miliarde de microorganisme vii per capsulă.

IBS-C (C pentru constipație)

Cei care suferă de IBS, deseori suferă și de constipație cu IBS-C. Acești indivizi ar trebui să ia în considerare luarea probioticului „Bifidobacterii și fibre„. Acest supliment natural conține o tulpină probiotică specifică numită Bifidobacterium lactis BB-12®, cea mai bine analizată tulpină din întreaga familie de Bifidobacterii.

În studiile clinice, această tulpină de probiotice s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru ameliorarea constipației și pentru promovarea unor mișcări intestinale regulate, bine formate, ușor de trecut, precum și pentru sănătatea intestinului în general. Acest produs conține, de asemenea, fructooligozaharidele prebiotice, fiind în mod natural bogată în fibre.

IBS și balonarea

Majoritatea persoanelor cu IBS suferă de balonare. În anumite momente, balonarea poate să se agraveze, atunci când intră în scenă factori precum stresul sau alimentația nepotrivită. Acest produs vine în plicuri și este conceput pentru a ajuta în mod special cu simptomele de balonare, precum și de a susține sănătatea intestinului în general.

IBS-A (A pentru simptome digestive alternante)

Mulți oameni cu IBS constată că au alternant constipație și diaree. Deci, pentru câteva zile, ei pot fi constipați, dar, odată ce intestinul începe să se miște, sunt nevoiți să alerge la toaletă, până când nivelul intestinului se restabilește. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de IBS-M (M pentru tip mixt). Acești indivizi pot încerca „Bifidobacterii & fibre” și „Saccharomyces boulardii„.Cum avem grija de sistemul nostru imunitar?

Posted iunie 16, 2020

Nu este niciodată un moment bun pentru a va simti rău, dar există întotdeauna un moment bun pentru a vă îngriji sănătatea imunitară. În special, având în vedere dificultățile cu care ne ...

Recomandari pentru ingrijirea personala

Posted iunie 16, 2020

Trăim în vremuri noi și ciudate de la izbucnirea virsului Covid-19. Devine mai important ca niciodată să rămânem sanatosi, să ne îngrijim de noi și de cei din jurul nostru. Aceasta include t...

De ce OPTIBAC Probiotics?

Posted iunie 16, 2020

Atunci cand va aflati in cautarea unor suplimente, doriți sa alegeti ce este mai bun din cele mai bune produse existente. Acolo este locul unde intervenim noi ! Aici, la OptiBac, suntem specializați...

Creeaza-ti propria rutina matinala pe care sa o indragesti!

Posted iunie 16, 2020

Alarmele amânate, copii obositi și graba sunt elemente dintr-un tablou mental la care se pot raporta majoritatea părinților. Dar, dacă ai putea să creezi o rutină de care v-ati putea bucura si ...


Apariții în presă