OptibacProbiotics | Alte suplimente Archives - OptibacProbiotics

Pe scurt:

Ca practicieni în domeniul sănătății, deja știți că enzimele digestive, cum ar fi lipaza, proteaza, amilaza și lactaza, sunt proteine ​​specifice produse în tractul GI pentru a descompune alimentele noastre în nutrienți digerabili care pot fi ușor absorbiți și utilizați de organism.

Proteinele, grăsimile și carbohidrații necesită enzime digestive specifice pentru a le distruge

Este bine sa stiti că probioticele nu sunt produse de corp. Acestea sunt tulpini de bacterii pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a definit drept „microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătatea gazdei”.

În profunzime

Enzimele digestive se găsesc în diferite locații, pe întregul tract gastro-intestinal, inclusiv în salivă, acidul stomacal, sucul pancreatic și secrețiile intestinale ale organismului. Probioticele, pe de altă parte, sunt mai puternic concentrate în intestinul mic și gros.

Acțiunea de mestecare stimulează producția de enzime digestive

Enzimele digestive includ proteaze și peptide care protejează în descompunere și lipaze care descompun grăsimile. În plus față de producția noastră endogenă de enzime digestive, ele pot fi extrase din alimente și luate ca suplimente, utile pentru persoanele cu intoleranțe alimentare. Cu toate acestea, unele surse sugerează că organismul poate deveni dependent de suplimentele cu enzime digestive și, ca urmare, nu mai produce propriile sale suplimente, astfel că suplimentele pe termen lung nu sunt neapărat recomandate.
Probioticele produc în mod natural enzime digestive

Probioticele au capacitatea de a produce multe tipuri diferite de enzime. În timp ce le folosesc în principal pentru a degrada materialele organice pentru a le folosi ca sursă proprie de hrană, această sursă suplimentară de enzime este de asemenea benefică sănătății și digestiei. Majoritatea macromoleculelor alimentare (cum ar fi grăsimi, proteine, amidon) necesită mai multe enzime diferite pentru a le descompune complet. Probioticele produc „echipele” corecte de enzime pentru a descompune complet fiecare „polimer” al alimentelor sau macromoleculele în blocuri de bază. Datorită acestei abilități de a degrada complet componentele individuale ale alimentelor noastre, se crede că bacteriile probiotice ar putea fi utile pentru condițiile de deficit de enzime, cum ar fi intoleranța la lactoză. Desigur, multe dintre tulpinile de Lactobacilli din gama noastră sporesc activitatea lactazei (enzima care descompune lactoza în produsele lactate). Pentru a citi mai multe despre intoleranța la lactoză, vă recomandăm să citiți întrebările noastre anterioare: Pot lua probiotice dacă sunt intolerant la lactoză ?.

În timp ce suplimentarea cu enzime digestive nu este recomandată în mod continuu, vă rugăm să vă asigurați pacienții și clienții că probioticele sunt foarte sigure de utilizat pe termen lung. Corpul adult nu produce propriile sale probiotice, deci nu există nici un risc de dependență. Din acest motiv, probioticele, sau, probabil, anumite preparate din plante care stimulează digestia, pot fi abordarea mai bună pe termen lung.

Pentru informații mai aprofundate despre probiotice, consultați Ce sunt probioticele?

Prebioticele (sursa de hrană pentru probiotice) sunt considerate a fi benefice pentru gazda umană, datorită efectului „bifidogen” pe care îl au asupra organismului: se crede că acestea cresc nivelul de bacterii prietenoase din intestine. Prebioticele au primit o mulțime de presă mare în ultimii ani, de aceea clienții au tendința de a întreba mai multe despre ele, mai ales atunci când au fost legate de anti-îmbătrânire și pierderea în greutate.

Când recomandăm, rețineți că toată lumea are o structură bacteriană diferită și, prin urmare, diferite tipuri de prebiotice și probiotice (sau combinații ale acestora) vor funcționa pentru diferiți oameni. În timp ce un pacient sau un client se poate simți mai bine pe prebiotice și consideră că acestea ajută la ameliorarea balonării, un altul poate simți disconfort.

La probioticele OptiBac, indiciul este în nume – accentul nostru se pune în principal pe probiotice și oferim fie probiotice singure, fie combinații de prebiotice și probiotice. Deși se consideră că prebioticele au un efect foarte pozitiv asupra Bifidobacteriei, există mai puține cercetări pentru a evidenția hrănirea altor tipuri de bacterii bune, cum ar fi tulpinile de Lactobacilli și, prin urmare, poate fi utilă îmbunătățirea nivelurilor de bacterii benefice precum și luarea de prebiotice.

NB: doze mari de prebiotice pot provoca efecte secundare temporare cum ar fi balonarea sau flatulența. Acest lucru ar trebui să înceteze în câteva zile. În caz contrar, considerați recomandarea unei doze reduse de prebiotice și construirea treptată a acesteia cu timpul.

 Cum avem grija de sistemul nostru imunitar?

Posted iunie 16, 2020

Nu este niciodată un moment bun pentru a va simti rău, dar există întotdeauna un moment bun pentru a vă îngriji sănătatea imunitară. În special, având în vedere dificultățile cu care ne ...

Recomandari pentru ingrijirea personala

Posted iunie 16, 2020

Trăim în vremuri noi și ciudate de la izbucnirea virsului Covid-19. Devine mai important ca niciodată să rămânem sanatosi, să ne îngrijim de noi și de cei din jurul nostru. Aceasta include t...

De ce OPTIBAC Probiotics?

Posted iunie 16, 2020

Atunci cand va aflati in cautarea unor suplimente, doriți sa alegeti ce este mai bun din cele mai bune produse existente. Acolo este locul unde intervenim noi ! Aici, la OptiBac, suntem specializați...

Creeaza-ti propria rutina matinala pe care sa o indragesti!

Posted iunie 16, 2020

Alarmele amânate, copii obositi și graba sunt elemente dintr-un tablou mental la care se pot raporta majoritatea părinților. Dar, dacă ai putea să creezi o rutină de care v-ati putea bucura si ...


Apariții în presă