OptibacProbiotics | Informații de siguranță Archives - OptibacProbiotics

Luarea prea multor probiotice sau „supradozarea” pe bacteriile bune este un lucru extrem de dificil de făcut.
Intestinul găzduiește aproximativ 100 trilioane de bacterii, în timp ce suplimentele din gama probiotică OptiBac conțin între 1,2 și 50 miliarde microorganisme per doză (în funcție de produs).

Gama de probiotice OptiBac este naturală și nu există nici un efect negativ în luarea de probiotice pe termen lung și nici în creșterea dozei de supliment de probiotic în cazul în care simțiți nevoia. Trebuie să ținem cont de faptul că o cantitate foarte mare de probiotic Saccharomyces boulardii ar putea duce, eventual, la constipație temporară. De aceea, recomandăm clienților să ia maximum 6 capsule de Saccharomyces boulardii pe zi (30 miliarde de microorganisme).
Supradozarea de prebiotice

Utilizarea unei cantități mari de prebiotice (sursa de hrană pentru probiotice) poate duce mai întâi la balonare sau flatulență, ceea ce este un semn pozitiv că prebioții lucrează. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă mai mult de câteva zile, luați în considerare reducerea dozei de prebiotice și apoi creșterea treptată a acesteia.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să citiți următoarele întrebări frecvente:

Pot să iau 2 produse în același timp?

Există un risc de dependență de probiotice?

Notă: probioticele nu sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni medicale grave, de exemplu cei care sunt grav imunosupresați, au pancreatită, sunt în UTI, au melaena, au cateter central venoase, sugari cu sindrom de intestin scurt sau la pacienți cu răni deschise după o intervenție chirurgicală majoră, cu excepția cazului în care medicul supraveghează. Mai mult, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii, „Pentru călătorii în străinătate” sau cu extracte naturale de plante, ca în „Pentru imunitate zilnică”. Pentru a citi mai multe despre contraindicații, vă recomandăm să citiți „Când să nu iau probiotice?”.

 

Odată cu creșterea alergiilor alimentare, recunoaștem importanța transparenței atunci când este vorba de listarea tuturor alergenilor potențiali în produsele noastre. Acestea sunt, bineînțeles, menținute la un nivel minim, ori de câte ori este posibil, totuși, în anumite circumstanțe, nu putem exclude existența unor urme. Întrebările frecvente despre ingrediente complete acoperă fiecare supliment din gama noastră și ingredientele sunt listate pe fiecare pagină de produs. Graficul din partea de jos a acestei întrebări frecvente arată care dintre produsele din gama noastră sunt potrivite pentru persoanele cu anumite alergii alimentare. Vă recomandăm să discutați aceste informații cu clienții și pacienții care suferă de alergii.

Alergie vs intoleranță
O adevărată alergie alimentară provoacă o reacție a sistemului imunitar care poate afecta numeroase organe. Sistemul imunitar reacționeză la o substanță în mod normal inofensivă, iar acest lucru poate provoca o întreagă gamă de simptome diferite. În unele cazuri, o reacție alergică la un aliment poate fi severă și poate chiar pune în pericol viața.

Cele opt alimente cele mai alergene sunt: ​​lapte, ouă, arahide, nuci de copac, soia, grâu, pește și coajă de pește. Acești 8 alergeni reprezintă aproximativ 90% din toate alergiile alimentare 1. Pentru a citi mai multe despre reacțiile specifice la grâu sau produse lactate urmați link-urile către întrebările frecvente relevante.

În contrast, simptomele de intoleranță alimentară sunt, în general, mai puțin grave și adesea limitate la probleme din tractul digestiv. Intoleranțele alimentare nu implică sistemul imunitar, ci sunt de obicei rezultatul unei deficiențe a enzimei. Intoleranța alimentară cea mai frecventă este intoleranța la lactoză, care rezultă din lipsa enzimei lactază, responsabilă cu descompunea zaharurilor din produsele lactate. (Citiți despre intoleranța la lactoză și suplimentele noastre)

O intoleranță alimentară poate provoca semne și simptome similare cu alergia alimentară, de aceea oamenii le confundă uneori. Simptomele care pot fi comune ambelor tipuri de reacții includ: greață, diaree și dureri de stomac / abdominale. Cu toate acestea, anumite simptome sunt specifice fiecărui tip de reacție. Simptomele specifice intoleranței alimentare includ: balonarea, gazele și arsurile în capul pieptului și simptomele specifice alergiilor alimentare: erupții cutanate tranzitorii, urticarie, dificultăți de respirație, umflare a căilor respiratorii și durere toracică.
De ce sunt alergiile în creștere?
În prezent, începem să înțelegem care este dezechilibrul sistemului imunitar și ce anume îl împinge spre declanșarea alergiilor. Cercetătorii au sugerat că există mai mulți factori ce ar putea determina pe cineva să devină alergic, iar teoriile curente care sunt analizate includ teoria igienei, care susține că mediul nostru a devenit prea steril, prin utilizarea excesivă a agenților de curățare și a agenților de sterilizare, pentru a ne expune sistemul imunitar unei cantități variate de microorganisme și bacterii. Fără această provocare, sistemul imunitar nu se dezvoltă în mod corespunzător și sugarii sunt mai predispuși să dezvolte afecțiuni alergice, cum ar fi eczemă, astm și alergii alimentare.

Din ce în ce mai mult, alergiile sunt legate de intestin – incluzând condiții cum ar fi o căptușeală permeabilă a peretelui intestinal și o lipsă de bacterii prietenoase (probiotice) în sistem.

 

Informații despre alergeni

 

Informațiile despre alergeni sunt diferite pentru fiecare dintre suplimentele din gama noastră, deci este important să examinați informațiile nutriționale și pictogramele de adecvare pe fiecare pagină de produs. Alternativ, am grupat toate aceste informații împreună în următoarea diagramă, care este de asemenea detaliată în „Întrebările frecvente despre ingrediente complete”.

 

 

Probioticele sunt suplimente alimentare naturale și nu un medicament, astfel că efectele secundare sunt extrem de rare. Un număr mare de studii clinice evidențiază faptul că suplimentele noastre probiotice sunt complet sigure pentru consumul uman, iar cercetările arată că apariția supradozajului este aproape imposibilă. Este de remarcat faptul că luarea unei cantități foarte mari de probiotic Saccharomyces boulardii poate provoca constipație temporară la unii oameni. Vă sfătuim să luați până la 6 capsule de Saccharomyces boulardii într-o zi.

 

Efectele secundare ale prebioticelor

Unii oameni consideră că prebioticele (sursa de hrană pentru probiotice) pot provoca disconfort minor, balonare sau vânt în primele câteva zile de la administrare. Cu toate acestea, flatulența este doar un semn că bacteriile bune ale organismului sunt stimulate și aceste simptome ar trebui să dispară, cu timpul. Ca atare, beneficiile luării prebioticelor depind, în general, de disconfortul minor pe care îl puteți întâlni inițial. În cazul în care simptomele nu scad după câteva zile, luați în considerare reducerea dozei de prebiotice, înainte de a o crește din nou, treptat.

Un studiu clinic recent a confirmat că orice balonare inițială și gaz ar trebui să se rezolve, în cele din urmă, și că luarea de prebiotice ar trebui, în timp, să scadă efectiv simptomele de flatulență. Rezultatele au aratat că, după două săptămâni, s-a înregistrat o scădere a producției de gaze de către bacteriile intestinale rezidențiale, pentru că ele păreau să se adapteze și să producă mai puțin gaz, o mare parte din acesta fiind metabolizat si absorbit. Acest lucru a dus la mai puțină balonare și gaze, sugerând că un consum regulat de prebiotice ar putea contribui efectiv la reglarea metabolismului intestinal al gazelor.

Pentru informații suplimentare, citiți studiile clinice pe probioticele noastre.

Notă: probioticele nu sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni medicale grave, de exemplu cei care sunt grav imunosupresați, au pancreatită, sunt în UTI, au melaena, au cateter central venoase, sugari cu sindrom de intestin scurt sau la pacienți cu răni deschise după o intervenție chirurgicală majoră, cu excepția cazului în care medicul supraveghează. Mai mult, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii, „Pentru călătorii în străinătate” sau cu extracte naturale de plante, ca în „Pentru imunitate zilnică”. Pentru a citi mai multe despre contraindicații, vă recomandăm să citiți „Când să nu iau probiotice?”.

Pacienții care sunt sever imunocompromiși sau imunosupresați nu au capacitatea de a crea un răspuns adecvat la orice microb cu care intră în contact. Celulele specializate din intestin (plasturi M & Peyers) prelevează continuu lumenul intestinal pentru antigeni (alimente sau microbi). Microbii, chiar și cei care sunt, în mod normal, neutri sau considerați utili, pot uneori să traverseze bariera intestinală și să crească în sânge sau în organele interne unde nutrienții sunt mari și competiția pentru nutrienți este scăzută. Creșterea în aceste zone poate provoca septicemie, fungemie, abcese, mio-endocardită (infectarea inimii) sau pancreatită.

Este posibil să existe un beneficiu în luarea probioticelor pentru pacienții cu imunosupresie severă, dar riscul este, de asemenea, considerat a fi ridicat în multe situații. Deoarece în prezent există dovezi clinice insuficiente în acest domeniu, vă recomandăm să nu recomandați probiotice pentru persoanele cu imunocompromiție gravă sau cu imunosupresie.

Nu există dovezi care să sugereze că persoanele cu diabet zaharat nu ar trebui să ia probiotice.

Diabetul este o boală autoimună care compromite producția de insulină a organismului. Diabetul de tip 1 (diabet zaharat dependent de insulină) apare, de obicei, la persoanele mai tinere și reprezintă mai puțin de 15% din toate cazurile de diabet. Diabetul de tip 2 (diabet zaharat insulino-rezistent) este mult mai frecvent și tinde să afecteze persoanele cu vârsta peste 30 de ani.

Cercetările privind probioticele și efectele lor asupra pacienților cu diabet zaharat rămân relativ rare. Mulți oameni cred că probioticele pot fi benefice pentru diabetici, deoarece bacteriile probiotice pot îmbunătăți imunitatea și, prin urmare, ar trebui să contribuie la corectarea bolilor autoimune, cum ar fi diabetul zaharat. Mai mult, unele dovezi sugerează că utilizarea probioticelor poate reduce riscul de a contracta diabetul zaharat, prin susținerea imunității și sprijinirea corpului pentru a menține o greutate sănătoasă.

Cercetările sugerează că probioticele pot ajuta la controlul greutății la pacienții rezistenți la insulină. Există foarte puține cercetări în ce privește diabetul zaharat tip 1 și probioticele, dar nu există dovezi care să sugereze că probioticele nu ar trebui luate. În gama probioticelor OptiBac singurul produs care trebuie evitat (dacă sunteți diabetic) este „Bifidobacteria & fibre”, deoarece conține fructoză.

 

 

Probioticele pot fi luate în aproape toate circumstanțele și de persoane de toate vârstele. Cu toate acestea, există un număr foarte mic de circumstanțe atunci când recomandăm ca acestea să nu fie luate fără o discuție cu medicul dumneavoastră, deoarece ele pot fi contraindicate fie cu o afecțiune medicală sau cu un alt medicament.

Ce este o contraindicație?

O contraindicație este o situație specifică (sau o afecțiune medicală) în care nu trebuie utilizat un medicament, o procedură sau chiar o intervenție chirurgicală, deoarece poate fi dăunătoare pentru pacient.

Ce condiții medicale pot fi contraindicate cu probiotice?

Probioticele nu sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni medicale grave, de exemplu. Cei care sunt grav imunosupresați, au pancreatită, sunt în UTI, au melaena, au cateter central venoase, sugari cu sindrom de intestin scurt sau la pacienți cu răni deschise după o intervenție chirurgicală majoră, cu excepția cazului în care medicul are grijă. Mai mult, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii, sau cu extracte naturale de plante, ca în „OptiBac Pentru cresterea imunitatii„.

Această declarație de siguranță se aplică tuturor inserțiilor de ambalaj pentru toate produsele noastre.

Totuși, aceste circumstanțe medicale au fost evidențiate doar pentru că există o cercetare limitată cu privire la modul în care probioticele reacționează cu acestea. Probioticele OptiBac recomandă, prin urmare, ca culturile vii să nu fie luate în aceste circumstanțe, cu excepția sfatului unui medic. Pentru cei care iau probiotice de la un alt furnizor vă sugerăm să îi contactați direct pentru îndrumare cu privire la produsele lor.

Există medicamente sau suplimente cu care probioticele pot fi contraindicate?

Nu există contraindicații cunoscute cu medicamente sau suplimente. În gama noastră puteți să luați în condiții de siguranță laxative alături de „Bifidobacteria & fibre”. Cu toate acestea, probioticele OptiBac au câteva recomandari privind modul de administrare a probioticelor.

Când luați suplimente anti-microbiene, antibacteriene sau medicamente, este mai bine să vă luați probioticele într-un alt moment al zilei. Acest lucru se datorează faptului că anti-bacteria / anti-fungicele pot afecta de fapt probioticul. Acest lucru este valabil în administrarea de probiotice cu antibiotice, cu excepția cazului în care probioticele formulate special pentru a lua cu antibiotice. Pentru mai multe informații despre acest aspect, vă rugăm să consultați întrebările frecvente privind utilizarea antibioticelor cu probiotice.

Da, puteți să luați probiotice cu antibiotice! Dar vă rugăm să citiți mai departe pentru a afla răspunsurile la întrebările dumneavoastră.

Atunci când antibioticele intră în sistem, distrug natural unele dintre bacteriile bune ale organismului, împreună cu cele rele, iar această întrerupere se consideră a fi motivul pentru efecte secundare, cum ar fi diaree sau aftere. Mulți oameni, când se prescriu antibiotice, aleg să-și completeze bacteriile naturale cu un probiotic.

Vor supraviețui probioticele?

Suplimentul nostru Pentru antibiotice conține două tulpini de înaltă calitate de bacterii naturale, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 și Lactobacillus acidophilus Rosell-52. „OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic” a fost supus la numeroase studii clinice efectuate pe bază de antibiotice ALBESIDE și poate fi luat în siguranță în același timp cu antibioticele. Utilizarea recomandată pentru acest supliment este următoarea:

– Luați o capsulă zilnic cu micul dejun*, până la terminarea cursului de antibiotice și, de preferință, după o săptămână.
– Continuați administrarea până când ambalajul este finalizat și adăugați un al doilea pachet dacă tratamentul cu antibiotice durează mai mult de o săptămână.
– OptiBac probioticele pot fi utilizate în mod continuu.

*Poate fi administrat în același timp cu antibioticele – acest produs a fost testat clinic alături de antibiotice și s-a constatat că ajunge la nivelul intestinului în viață.
Cercetările extinse din spatele probioticelor „OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic” îl diferențiază de multe culturi vii suplimente pe piață astăzi și fac ca acest supliment să fie o alegere potrivită pentru oricine dorește să ia bacterii naturale în timpul cursului lor de antibiotice. Mai mult, aceste două tulpini, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 și Lactobacillus acidophilus Rosell-52, au fost testate și demonstrate in vitro pentru a supraviețui acidității gastrice și sărurilor biliare.

Vor supraviețui antibioticele?

Da. Antibioticele nu vor fi afectate de probiotice. Deoarece probioticele protejează împotriva efectelor secundare ale antibioticelor (diaree și aftere), este mai puțin probabil ca individul să suporte efectele secundare ale antibioticelor și, prin urmare, este mult mai probabil să finalizeze cursul antibioticelor, făcându-l mai eficient.

Administrarea de alte probiotice

Dacă luați un alt probiotic decât OptiBac Pentru tratamentul cu antibiotice”, cel mai bine este să așteptați 1 până la 2 ore după administrarea antibioticelor înainte de a lua suplimentul probiotic (cu excepția „Saccharomyces boulardii”). Dacă luați un probiotic de la un furnizor diferit, poate un iaurt sau un alt supliment care conține culturi vii de bacterii naturale, cel mai bine este să întrebați furnizorul dumnevoastră cu privire la sincronizări.

Cu toate acestea, ca o idee generală, alte companii tind să recomande așteptarea 1 sau 2 ore după administrarea de antibiotice înainte de a lua probioticele. După 1 sau 2 ore, antibioticele vor fi trecut prin corp și în acest stadiu este sigur să se ia un probiotic fără a fi îngrijorat de distrugerea bacteriilor naturale. În general, este recomandat să luați probiotice în fiecare zi în timpul cursului de antibiotice, deoarece vă poate asigura necesarul zilnic bacteriile prietenoase, înainte ca sistemul digestiv să fie afectat de un dezechilibru microbian de lungă durată.

Dacă sunteți pe antibiotice pe termen lung, atunci puteți lua în considerare și probioticele OptiBac Zilnic EXTRA Forte, care a fost, de asemenea, testat clinic alături de antibiotice și este disponibil în dimensiuni mai mari. Rețineți, totuși, că acest produs trebuie luat 1-2 ore după administrarea antibioticelor.

Dar copiii?

Copiii mai mari de 1 an pot lua, de asemenea, probiotice „OptiBac Pentru tratamentul cu antibiotice”. Cu toate acestea, ați putea să-i oferiți copilului OptiBac probiotice pentru copii și sugari, deoarece este formulat special pentru intestinul unui copil. Simțim că, la această vârstă fragedă, cel mai important lucru este să susținem holistic microflora intestinală pentru a se maturiza, mai degrabă decât să ne concentrăm exclusiv pe antibiotic. Folosind un probiotic potrivit pentru susținerea microflorei copilului, acesta va fi cel mai bun mod de a-i susține pe tot parcursul antibioticelor.

Dacă aș fi o femeie cu probleme de sănătate intime?

Dacă sunteți o femeie care ia antibiotice pentru o problemă intimă de sănătate, ar fi bine să luați în considerare luarea probioticului OptiBac pentru femei. Pentru mai multe informații despre acest lucru citiți „Ce probiotice sunt cele mai bune pentru femei?”

In concluzie

– Luați probiotice cu antibioticele în loc să așteptați să vă terminați cursul de antibiotice.
– Dacă luați „OptiBac Pentru tratamentul cu antibiotice”, luați-l la micul dejun, indiferent dacă acesta coincide sau nu cu antibioticele.
– Dacă luați un supliment diferit de probiotice sau culturi vii, așteptați doar 1 sau 2 ore după administrarea antibioticelor înainte de a lua probioticele.

 

Puteți lua simultan două sau mai multe produse OptiBac.

Este posibil să amestecați produsele din gama OptiBac și este extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil, supradozajul pe bacteriile prietenoase.

Există anumite scenarii în care clienții pot dori să ia mai mult de o singură varietate de culturi vii:

„Saccharomyces boulardii” are un mod diferit de acțiune față de alte microorganisme și, prin urmare, poate fi alăturat oricărui alt supliment din gama OptiBac. Mulți dintre clienții noștri cu condiții cum ar fi Candida, IBS sau IBD iau în mod regulat „OptiBac Zilnic Extra Forte” și „Saccharomyces boulardii”.

– Mulți oameni au dificultăți în a alege între OptiBac Zilnic și OptiBac pentru cresterea imunitatii. Dacă întâmpinați dificultăți în a decide între cele două, încercați să luați câte o capsulă din fiecare produs, în fiecare zi. În acest fel, corpul dumneavoastră primește extractele naturale de plante din OptiBac pentru cresterea imunitatii, cu culturi vii suplimentare și fibre FOS din OptiBac Zilnic.

– OptiBac Zilnic conține 5 miliarde de microorganisme pe doză zilnică, cu fibre FOS adăugate.

– Anumite suplimente de culturi vii sunt proiectate să vizeze anumite zone ale corpului. De exemplu, OptiBac pentru flora vaginala s-a dovedit a supraviețui pentru a ajunge la flora vaginală. În acest caz, clienții pot dori să ia OptiBac pentru flora vaginala, precum și unul dintre celelalte suplimente OptiBac care sunt concepute pentru a ajunge la intestin.

Utilizarea altor mărci

Dacă luați o altă marcă de culturi vii și doriți să luați unul al nostru alături, există foarte puține riscuri. Culturile vii sunt suplimente naturale, iar gama noastră oferă între 2,5 miliarde și 100 miliarde de microorganisme pe doză zilnică – în timp ce corpul uman găzduiește un număr de 100 de trilioane de microorganisme. Deși nu putem vorbi pentru alte branduri, putem spune că nu există, în general, nici un rău în a lua mai mult de un supliment culturi vii în același timp. Pentru mai multă siguranță, consultați Pot supradoza pe probiotice?Cum avem grija de sistemul nostru imunitar?

Posted iunie 16, 2020

Nu este niciodată un moment bun pentru a va simti rău, dar există întotdeauna un moment bun pentru a vă îngriji sănătatea imunitară. În special, având în vedere dificultățile cu care ne ...

Recomandari pentru ingrijirea personala

Posted iunie 16, 2020

Trăim în vremuri noi și ciudate de la izbucnirea virsului Covid-19. Devine mai important ca niciodată să rămânem sanatosi, să ne îngrijim de noi și de cei din jurul nostru. Aceasta include t...

De ce OPTIBAC Probiotics?

Posted iunie 16, 2020

Atunci cand va aflati in cautarea unor suplimente, doriți sa alegeti ce este mai bun din cele mai bune produse existente. Acolo este locul unde intervenim noi ! Aici, la OptiBac, suntem specializați...

Creeaza-ti propria rutina matinala pe care sa o indragesti!

Posted iunie 16, 2020

Alarmele amânate, copii obositi și graba sunt elemente dintr-un tablou mental la care se pot raporta majoritatea părinților. Dar, dacă ai putea să creezi o rutină de care v-ati putea bucura si ...


Apariții în presă