OptibacProbiotics | Cui se recomandă? Archives - OptibacProbiotics

Pe scurt

Întreaga gamă de probiotice OptiBac este fără gluten și grâu și, prin urmare, este adecvată pentru cei care suferă de boala celiacă sau cu intoleranță la gluten / grâu.

În detaliu

Boala celiacă nu este o alergie sau intoleranță, dar este cunoscută ca o afecțiune autoimună, în care sistemul imunitar atacă în mod eronat țesutul sănătos al intestinului subțire. În acest caz, organismul atacă glutenul (o proteină care se găsește în grâu, orz și secară), determinând inflamație și deteriorarea suprafeței intestinelor, cunoscută sub numele de vilii, care afectează capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive din alimente. Boala celiacă afectează cel puțin o persoană din 100.

Cu toate acestea, unii oameni suferă de o intoleranță la grâu / gluten, ceea ce înseamnă că au probleme cu digestia proteinei din grâu sau a glutenului. Este de remarcat faptul că intoleranța la gluten / grâu poate fi ajutată de creșterea nivelului de bacterii prietenoase din intestin, deoarece ele ajută la ameliorarea digestiei. Culturile vii sunt considerate că ajută la obținerea de enzime digestive în digestia lor și la procesarea deșeurilor.

Persoanele cu intoleranță la gluten sau grâu ar putea fi interesate să vadă suplimentele pentru fiecare zi sau pentru o săptămână.

NB: Vă rugăm să rețineți că, deși toate produsele din gama de probiotice OptiBac nu conțin gluten, pentru cei cu alergii extreme nu putem garanta că produsele au fost dezvoltate într-un mediu fără gluten.

Este dificil să etichetăm probioticele ca fiind organice, termenul „organic” referindu-se în general la plantele crescute sau la animalele crescute, în conformitate cu standardele strict ecologice. În general, culturile și animalele sunt mai robuste și mai sănătoase atunci când sunt cultivate în condiții organice. Când oamenii consumă culturile ecologice și carnea, se consideră că acestea sunt mai bune pentru sănătatea noastră, spre deosebire de produsele alimentare neecologice. Cu toate acestea, în timp ce creșterea și sănătatea fructelor, legumelor, boabelor și produselor de origine animală este afectată de faptul că sunt cultivate și crescute în condiții organice, același concept nu se aplică și culturilor microbiene cum ar fi probioticele OptiBac.

Culturile vii de bacterii și S. boulardii sunt unicelulare, așadar mult mai simple în structura și funcția lor decât culturile sau carnea pe care o consumăm. Din acest motiv, culturile vii nu sunt considerate a fi afectate de „alimentele pe care le mănâncă”. Mediul de fermentare în care sunt cultivate – indiferent dacă este organic sau nu, nu va face o diferență în calitatea bacteriilor.

Alți factori importanți

Profesioniștii din domeniul sănătății pot observa că alți factori, cum ar fi studiile clinice de înaltă calitate și testele in vitro, sunt cu siguranță mult mai importante în selectarea unui supliment probiotic sigur și sănătos.

Statutul GMO

De asemenea, este de remarcat faptul că niciuna dintre tulpinile din oricare dintre produsele din gama de probiotice OptiBac nu este modificată genetic în nici un fel.

In concluzie

Cel mai important lucru de înțeles este că probioticele nu pot fi considerate organice sau neecologice. Ca societate, deși însușirea „ecologică” nu se aplică produselor noastre, unde este posibil, echipa noastră de nutriție tinde să aprobe alimentele ecologice și modul de viață organic și natural.

Pentru a afla mai multe despre ce este important pentru compania noastră, aruncăm o privire la pagina noastră de valori. Pentru mai multe informații despre ingredientele noastre, accesați pagina produsului relevant (consultați lista din partea dreaptă).

Produse adecvate pentru vegetarieni:

Pentru copii și sugari și Bifidobacterii&fibre vin în plicuri pudră care sunt potrivite pentru vegetarieni.

OptiBac Saccharomyces boulardii, OptiBac pentru cresterea Imunitatii, OptiBac Zilnic, OptiBac Zilnic Extra Forte și OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic vin în capsule care conțin un ingredient natural și, prin urmare, sunt potrivite pentru vegetarieni.

Persoanele în vârstă pot lua probiotice pentru a-și suplimenta nivelurile mai scăzute de bacterii prietenoase și poate doriți să recomande suplimente probiotice clienților mai în vârstă.

Nivelurile de bacterii bune, în special bifidobacteriile din intestinul gros, s-au dovedit a scădea cu până la 1000 de ori la persoanele între 55-60 de ani și mai mult. Acest dezechilibru al bacteriilor bune și proaste din intestin contribuie în mare măsură la creșterea sensibilității persoanelor în vârstă la infecțiile stomacului și intestinelor. La o vârstă mai înaintată, putem fi mai sensibili la afecțiuni precum IBD, IBS, balonare, diaree și indigestie, toate acestea provenind din intestin.

Sprijinirea echilibrului organismului cu bacterii bune poate ajuta la menținerea digestiei sănătoase, a unui sistem imunitar puternic și a vitalității generale – în special la vârstnici. Probioticele OptiBac sunt suplimente naturale care nu interferează cu medicamentele. Dacă urmați un curs de antibiotice, ar trebui să așteptați o oră înainte de a lua probioticele.

Pentru clienții mai în vârstă recomandăm OptiBac Zilnic sau OptiBac pentru cresterea imunitatii, acestea având niveluri mai ridicate de probiotice Bifidobacteria. Pentru un probiotic premium consultați OptiBac Zilnic Extra Forte, care conține 20 de miliarde de probiotice pe doză zilnică, inclusiv L. acidophilus NCFM®, o tulpină testată1, în special pentru a îmbunătăți markerii imune incluzând PGE2 și IgA.

Notă: probioticele nu sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni medicale grave, de exemplu cei care sunt grav imunosupresați, au pancreatită, sunt în UTI, au melaena, au cateter central venoase, sugari cu sindrom de intestin scurt sau la pacienți cu răni deschise după o intervenție chirurgicală majoră, cu excepția cazului în care medicul are grijă. Mai mult, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii, sau cu extracte naturale de plante, ca în „OptiBac pentru cresterea imunitatii”. Pentru a citi mai multe despre contraindicații, vă recomandăm să citiți „Când să nu iau probiotice?

Atunci când alegeți un probiotic este cel mai bine să optați pentru unul cu o bogată cercetare în spatele ei, deoarece consumatorii doresc ceva care a fost „testat științific”. Cel mai bun tip de cercetare este un studiu clinic, deoarece arată cum funcționează probioticul în oameni reali cu condiții reale de sănătate, comparativ cu un placebo.

Deci, atunci când recomandăm un probiotic pentru sindromul colonului iritabil, este o idee bună să căutați una care a fost demonstrată în studiile clinice ca fiind benefică.

Din fericire, eficiența probioticelor în ameliorarea acestui sindrom a fost demonstrată în multe studii clinice. Cu toate acestea, este important să luați în considerare câteva lucruri atunci când examinați aceste studii, pentru a ajuta clienții și pacienții să ia cea mai bună decizie cu privire la ce probiotic să apeleze. În primul rând, există diferite tipuri de IBS, deci pentru început este esențial să aflați ce tip de IBS aveți de-a face. Apoi, trebuie să fim conștienți de faptul că există atât de multe tipuri diferite de probiotice și toate au proprietăți diferite.

IBS-D (D pentru diaree)

Cei cu IBS și diaree frecvente suferă de IBS-D. Aceștia ar trebui să ia în considerare probioticul Saccharomyces boulardii, care a fost demonstrat în multe studii clinice pentru a ajuta persoanele care suferă de diaree. Acesta este un microorganism probiotic unic, deoarece este de fapt o drojdie – singura drojdie suficient de prietenoasă pentru a fi numită probiotic.

Are peste 50 de ani de cercetare în spate și este recomandată în multe spitale din țările Europei continentale pentru persoanele cu diaree. Pe lângă diareea provocată de IBS, S. boulardii s-a dovedit a fi utilă și pentru diareea asociată cu bolile inflamatorii intestinale (IBD) și diareea asociată cu antibiotice și diareea călătorului. OptiBac „Saccharomyces boulardii” conține 5 miliarde de microorganisme vii per capsulă.

IBS-C (C pentru constipație)

Cei care suferă de IBS, deseori suferă și de constipație cu IBS-C. Acești indivizi ar trebui să ia în considerare luarea probioticului „Bifidobacterii și fibre„. Acest supliment natural conține o tulpină probiotică specifică numită Bifidobacterium lactis BB-12®, cea mai bine analizată tulpină din întreaga familie de Bifidobacterii.

În studiile clinice, această tulpină de probiotice s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru ameliorarea constipației și pentru promovarea unor mișcări intestinale regulate, bine formate, ușor de trecut, precum și pentru sănătatea intestinului în general. Acest produs conține, de asemenea, fructooligozaharidele prebiotice, fiind în mod natural bogată în fibre.

IBS și balonarea

Majoritatea persoanelor cu IBS suferă de balonare. În anumite momente, balonarea poate să se agraveze, atunci când intră în scenă factori precum stresul sau alimentația nepotrivită. Acest produs vine în plicuri și este conceput pentru a ajuta în mod special cu simptomele de balonare, precum și de a susține sănătatea intestinului în general.

IBS-A (A pentru simptome digestive alternante)

Mulți oameni cu IBS constată că au alternant constipație și diaree. Deci, pentru câteva zile, ei pot fi constipați, dar, odată ce intestinul începe să se miște, sunt nevoiți să alerge la toaletă, până când nivelul intestinului se restabilește. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de IBS-M (M pentru tip mixt). Acești indivizi pot încerca „Bifidobacterii & fibre” și „Saccharomyces boulardii„.

Intoleranța la lactoză este incapacitatea de a digera cantități semnificative de lactoză, zahărul natural predominat în lapte și produse lactate. Intoleranța la lactoză rezultă de obicei din lipsa enzimei lactază, care descompune lactoza în forme mai simple pentru a fi absorbite în sânge. Majoritatea tulpinilor probiotice din gama probioticelor OptiBac sunt B-galactozidază pozitivă, ceea ce înseamnă că acționează ca lactază și ajută la digerarea lactozei. Cercetările arată, prin urmare, că este benefic să luați probioticele OptiBac dacă unul este intolerant la lactoză.

În mod strict vorbind, unele dintre suplimentele de probiotice OptiBac nu sunt garantate în întregime fără lapte. Unele tulpini sunt cultivate pe bază de lactate și soia organice și apoi eliminate pentru utilizare în capsule sau pliculețe, ceea ce înseamnă că urme de lactate pot rămâne în probiotice. Prin urmare, recomandăm întreaga gamă pentru indivizii care sunt intoleranți la lactoză, dar nu toată gama este potrivită pentru cei care sunt foarte alergici la lapte sau care sunt strict vegani.

Pentru produse strict fără lactate, sunt potrivite OptiBac Zilnic EXTRA Forte, OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic, Bifidobacteria & fibre, Saccharomyces boulardii și OptiBac pentru flora vaginala, niciuna dintre acestea neconținând urme de lapte. Pentru că colesterolul dumneavoastră este, de asemenea, fără lactate, dar capsulele moi omega 3 nu sunt vegetariene, acest produs nu este recomandat veganilor.

Tabela de alergeni de mai jos arată, de asemenea, care dintre gama de probiotice OptiBac sunt potrivite.

*Din data de 31 martie 2017, OptiBac Zilnic și-a schimbat statutul în ce privește alergiile și nu mai este strict vegan sau fără lactate. Lactatele au devenit necesare în procesul de fabricare, de aceea pot rămâne urme în interiorul produsului. Produsul va continua să fie bun pentru cei cu intoleranță la lactoză, dar nu pentru cei cu alergie puternică.

Click to expand

 

 

Pe scurt

Este o întrebare pe care mulți nutriționiști și profesioniști din domeniul sănătății o vor auzi în practică. Iar răspunsul este da! Multe studii clinice indică faptul că un echilibru sănătos de bacterii probiotice prietenoase în timpul și după sarcină poate susține atât sănătatea mamei, cât și a copilului, digestia și sistemul imunitar.

În timpul nașterii vaginale, când bebelușul trece prin canalul de naștere, el înghite ceea ce va deveni prima bacterie intestinală sănătoasă. Acesta este modul prin care mamele își pot inocula copiii, oferindu-le o bază de bacterii bune pentru sănătatea lor. Dacă o mamă are un nivel bun de bacterii prietenoase la momentul nașterii, acestea vor fi transmise copilului. Farmaciștii și practicienii din domeniul sănătății încurajează, prin urmare, consumul de probiotice OptiBac pentru copii și sugari, cel puțin în timpul ultimului trimestru de sarcină.

Toate produsele din gama de probiotice OptiBac sunt potrivite pentru sarcină sau alăptare, cu excepția „Pentru imunitate zilnică” datorită naturii ingredientelor antioxidante. În plus, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii sau „Pentru a călători în străinătate” care conține Saccharomyces boulardii, la fel ca o măsură de precauție.

 

După naștere, dezvoltarea microbioterapiei copilului este influențată de dietă (laptele matern/formulă), mediu înconjurător și medicație (de exemplu, antibioticele). Dezvoltarea naturală a bifidobacteriilor la sugari este favorizată prin alăptare, iar numeroase studii au arătat concentrații mai mari de Bifidobacterium infantis și Bifidobacterium bifidum la sugarii hrăniți la sân, spre deosebire de bebelușii hrăniți cu formule (care au o colonizare mai mare cu specii Enterococci și Clostridia). Studiile recente au descoperit că aceleași tulpini de bacterii benefice au fost găsite și în laptele matern.

Pe lung

Microbiota intestinului 

Cercetări recente au arătat că microbiota maternă se schimbă în diferite stadii de sarcină. În timpul primului trimestru, este similară cu cea a unei femei sănătoase, care nu este însărcinată, totuși, între sfârșitul primului trimestru și sfârșitul celui de-al treilea trimestru, compoziția florei intestinale se schimbă dramatic. Un studiu din anul 2012 a analizat flora intestinală a 91 de femei însărcinate și a constatat că femeile aflate în al doilea și al treilea trimestru de sarcină au avut o creștere generală a proteobacteriilor și a actinobacteriilor și o reducere a diversității speciilor. Același studiu a arătat că perioada postpartum este, de asemenea, caracterizată de schimbări semnificative în microbiota intestinală maternă și că, la o lună după naștere, microbiotele mamei încă nu au revenit la stadiile lor de pre-sarcină.

Microbiota placentei 

Până de curând, s-a crezut că placenta a fost un mediu steril, fără germeni, și că acest lucru a fost esențial pentru a preveni dezvoltarea fătului de la infecție. Cu toate acestea, un studiu din 2014 a arătat că placenta conține un microbiom unic și include specii precum Prevotella tannerae și Neisseria. Acest microbiom este mai asemănător microbiomului oral decât microbiomul intestinal din mamă.

Descoperirea bacteriilor la placentă a determinat oamenii de știință să studieze dacă acest microbiom placentar ar putea fi manipulat de către mamă folosind probiotice orale. Un studiu din 2012 a oferit probiotice orale femeilor însărcinate timp de două săptămâni înainte ca ele să aibă operația de cezariană. Suplimentul conținea atât Bifidobacterium infantis cât și Lactobacillus rhamnosus GG. La momentul livrării, lichidul amniotic și placenta au fost testate pentru prezența acestor tulpini bacteriene și ambele au fost găsite, dovedind că probioticele orale administrate unei femei însărcinate își găsesc calea către placentă.

Probiotice și prebiotice în laptele matern

Au existat multe dezbateri și incertitudini de-a lungul anilor dacă laptele matern conține probiotice și prebiotice și dacă poate transfera copilului anumite tulpini de bacterii prietenoase. Cele mai recente studii arată că ambele sunt găsite în abundență în laptele matern al mamei, provenind din intestin și călătorind prin sistemul limfatic. Un studiu publicat în 2011 a constatat chiar că tulpinile probiotice specifice, luate sub formă suplimentară de către mamă, ar putea fi identificate mai târziu în laptele matern.

Probioticele sunt suplimente alimentare naturale și nu medicamente, astfel încât clienții ar trebui să poată găsi probiotice care sunt complet sigure pentru sugari și copii. Un număr tot mai mare de studii clinice au arătat că utilizarea probioticelor și prebioticelor la copii susține sănătatea în caz de constipație, eczemă, intoleranță la lactoză, vânt, colică și imunitate.

For babies & children

De la naștere

OptiBac Pentru sugari și copii este destinat copiilor cu vârsta până în 12 ani. Acest supliment probiotic și prebiotic vine în plicuri special concepute pentru femeile gravide, mamele care alăptează, bebeluși și copii, cu tulpini bine cercetate de Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium infantis dovedite a susține imunitatea și digestia la sugari și copii. Este un supliment natural fără aromă, fără adaos de zaharuri, coloranți sau conservanți..

Mai mult de 1 an

Produsele adecvate pentru sugari cu vârsta mai mare de un an includ OptiBac Zilnic EXTRA Forte, Bifidobacterii & fibre, Pentru tratamentul cu antibiotice și OptiBac Zilnic. În cazul suplimentelor pentru capsule, capsulele pot fi deschise și conținutul amestecat în alimente sau băuturi reci. Dacă simțiți că aceste doze sunt prea mari, se recomandă o jumătate de plic sau o jumătate de capsulă pe zi. Saccharomyces boulardii este destinat copiilor de la 1 an în sus, dar recomandat cel mai bine la o doză mai mică. Din nou, capsula poate fi spartă și conținutul amestecat cu alimente sau băuturi reci.

Mai mult de 4 ani

Suplimentele pentru probiotice OptiBac Zilnic EXTRA Forte si Pentru Creșterea Imunității pot fi acordate copiilor de la 4 ani în sus. Este, de asemenea, potrivit și pentru femei și fete de la 4 ani în sus, deși am recomanda părinților să caute sfatul medicului pentru fetele tinere care se confruntă cu infecții ale tractului urinar, aftoasă sau vaginită bacteriană.Cum avem grija de sistemul nostru imunitar?

Posted iunie 16, 2020

Nu este niciodată un moment bun pentru a va simti rău, dar există întotdeauna un moment bun pentru a vă îngriji sănătatea imunitară. În special, având în vedere dificultățile cu care ne ...

Recomandari pentru ingrijirea personala

Posted iunie 16, 2020

Trăim în vremuri noi și ciudate de la izbucnirea virsului Covid-19. Devine mai important ca niciodată să rămânem sanatosi, să ne îngrijim de noi și de cei din jurul nostru. Aceasta include t...

De ce OPTIBAC Probiotics?

Posted iunie 16, 2020

Atunci cand va aflati in cautarea unor suplimente, doriți sa alegeti ce este mai bun din cele mai bune produse existente. Acolo este locul unde intervenim noi ! Aici, la OptiBac, suntem specializați...

Creeaza-ti propria rutina matinala pe care sa o indragesti!

Posted iunie 16, 2020

Alarmele amânate, copii obositi și graba sunt elemente dintr-un tablou mental la care se pot raporta majoritatea părinților. Dar, dacă ai putea să creezi o rutină de care v-ati putea bucura si ...


Apariții în presă