OptibacProbiotics | Pot să iau Probiotice Optibac dacă sunt însărcinată sau dacă alăptez? - OptibacProbiotics

Pe scurt

Este o întrebare pe care mulți nutriționiști și profesioniști din domeniul sănătății o vor auzi în practică. Iar răspunsul este da! Multe studii clinice indică faptul că un echilibru sănătos de bacterii probiotice prietenoase în timpul și după sarcină poate susține atât sănătatea mamei, cât și a copilului, digestia și sistemul imunitar.

În timpul nașterii vaginale, când bebelușul trece prin canalul de naștere, el înghite ceea ce va deveni prima bacterie intestinală sănătoasă. Acesta este modul prin care mamele își pot inocula copiii, oferindu-le o bază de bacterii bune pentru sănătatea lor. Dacă o mamă are un nivel bun de bacterii prietenoase la momentul nașterii, acestea vor fi transmise copilului. Farmaciștii și practicienii din domeniul sănătății încurajează, prin urmare, consumul de probiotice OptiBac pentru copii și sugari, cel puțin în timpul ultimului trimestru de sarcină.

Toate produsele din gama de probiotice OptiBac sunt potrivite pentru sarcină sau alăptare, cu excepția „Pentru imunitate zilnică” datorită naturii ingredientelor antioxidante. În plus, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua Saccharomyces boulardii sau „Pentru a călători în străinătate” care conține Saccharomyces boulardii, la fel ca o măsură de precauție.

 

După naștere, dezvoltarea microbioterapiei copilului este influențată de dietă (laptele matern/formulă), mediu înconjurător și medicație (de exemplu, antibioticele). Dezvoltarea naturală a bifidobacteriilor la sugari este favorizată prin alăptare, iar numeroase studii au arătat concentrații mai mari de Bifidobacterium infantis și Bifidobacterium bifidum la sugarii hrăniți la sân, spre deosebire de bebelușii hrăniți cu formule (care au o colonizare mai mare cu specii Enterococci și Clostridia). Studiile recente au descoperit că aceleași tulpini de bacterii benefice au fost găsite și în laptele matern.

Pe lung

Microbiota intestinului 

Cercetări recente au arătat că microbiota maternă se schimbă în diferite stadii de sarcină. În timpul primului trimestru, este similară cu cea a unei femei sănătoase, care nu este însărcinată, totuși, între sfârșitul primului trimestru și sfârșitul celui de-al treilea trimestru, compoziția florei intestinale se schimbă dramatic. Un studiu din anul 2012 a analizat flora intestinală a 91 de femei însărcinate și a constatat că femeile aflate în al doilea și al treilea trimestru de sarcină au avut o creștere generală a proteobacteriilor și a actinobacteriilor și o reducere a diversității speciilor. Același studiu a arătat că perioada postpartum este, de asemenea, caracterizată de schimbări semnificative în microbiota intestinală maternă și că, la o lună după naștere, microbiotele mamei încă nu au revenit la stadiile lor de pre-sarcină.

Microbiota placentei 

Până de curând, s-a crezut că placenta a fost un mediu steril, fără germeni, și că acest lucru a fost esențial pentru a preveni dezvoltarea fătului de la infecție. Cu toate acestea, un studiu din 2014 a arătat că placenta conține un microbiom unic și include specii precum Prevotella tannerae și Neisseria. Acest microbiom este mai asemănător microbiomului oral decât microbiomul intestinal din mamă.

Descoperirea bacteriilor la placentă a determinat oamenii de știință să studieze dacă acest microbiom placentar ar putea fi manipulat de către mamă folosind probiotice orale. Un studiu din 2012 a oferit probiotice orale femeilor însărcinate timp de două săptămâni înainte ca ele să aibă operația de cezariană. Suplimentul conținea atât Bifidobacterium infantis cât și Lactobacillus rhamnosus GG. La momentul livrării, lichidul amniotic și placenta au fost testate pentru prezența acestor tulpini bacteriene și ambele au fost găsite, dovedind că probioticele orale administrate unei femei însărcinate își găsesc calea către placentă.

Probiotice și prebiotice în laptele matern

Au existat multe dezbateri și incertitudini de-a lungul anilor dacă laptele matern conține probiotice și prebiotice și dacă poate transfera copilului anumite tulpini de bacterii prietenoase. Cele mai recente studii arată că ambele sunt găsite în abundență în laptele matern al mamei, provenind din intestin și călătorind prin sistemul limfatic. Un studiu publicat în 2011 a constatat chiar că tulpinile probiotice specifice, luate sub formă suplimentară de către mamă, ar putea fi identificate mai târziu în laptele matern.

Cum avem grija de sistemul nostru imunitar?

Posted iunie 16, 2020

Nu este niciodată un moment bun pentru a va simti rău, dar există întotdeauna un moment bun pentru a vă îngriji sănătatea imunitară. În special, având în vedere dificultățile cu care ne ...

Recomandari pentru ingrijirea personala

Posted iunie 16, 2020

Trăim în vremuri noi și ciudate de la izbucnirea virsului Covid-19. Devine mai important ca niciodată să rămânem sanatosi, să ne îngrijim de noi și de cei din jurul nostru. Aceasta include t...

De ce OPTIBAC Probiotics?

Posted iunie 16, 2020

Atunci cand va aflati in cautarea unor suplimente, doriți sa alegeti ce este mai bun din cele mai bune produse existente. Acolo este locul unde intervenim noi ! Aici, la OptiBac, suntem specializați...

Creeaza-ti propria rutina matinala pe care sa o indragesti!

Posted iunie 16, 2020

Alarmele amânate, copii obositi și graba sunt elemente dintr-un tablou mental la care se pot raporta majoritatea părinților. Dar, dacă ai putea să creezi o rutină de care v-ati putea bucura si ...