OptibacProbiotics | Informații generale despre alergii - OptibacProbiotics

Odată cu creșterea alergiilor alimentare, recunoaștem importanța transparenței atunci când este vorba de listarea tuturor alergenilor potențiali în produsele noastre. Acestea sunt, bineînțeles, menținute la un nivel minim, ori de câte ori este posibil, totuși, în anumite circumstanțe, nu putem exclude existența unor urme. Întrebările frecvente despre ingrediente complete acoperă fiecare supliment din gama noastră și ingredientele sunt listate pe fiecare pagină de produs. Graficul din partea de jos a acestei întrebări frecvente arată care dintre produsele din gama noastră sunt potrivite pentru persoanele cu anumite alergii alimentare. Vă recomandăm să discutați aceste informații cu clienții și pacienții care suferă de alergii.

Alergie vs intoleranță
O adevărată alergie alimentară provoacă o reacție a sistemului imunitar care poate afecta numeroase organe. Sistemul imunitar reacționeză la o substanță în mod normal inofensivă, iar acest lucru poate provoca o întreagă gamă de simptome diferite. În unele cazuri, o reacție alergică la un aliment poate fi severă și poate chiar pune în pericol viața.

Cele opt alimente cele mai alergene sunt: ​​lapte, ouă, arahide, nuci de copac, soia, grâu, pește și coajă de pește. Acești 8 alergeni reprezintă aproximativ 90% din toate alergiile alimentare 1. Pentru a citi mai multe despre reacțiile specifice la grâu sau produse lactate urmați link-urile către întrebările frecvente relevante.

În contrast, simptomele de intoleranță alimentară sunt, în general, mai puțin grave și adesea limitate la probleme din tractul digestiv. Intoleranțele alimentare nu implică sistemul imunitar, ci sunt de obicei rezultatul unei deficiențe a enzimei. Intoleranța alimentară cea mai frecventă este intoleranța la lactoză, care rezultă din lipsa enzimei lactază, responsabilă cu descompunea zaharurilor din produsele lactate. (Citiți despre intoleranța la lactoză și suplimentele noastre)

O intoleranță alimentară poate provoca semne și simptome similare cu alergia alimentară, de aceea oamenii le confundă uneori. Simptomele care pot fi comune ambelor tipuri de reacții includ: greață, diaree și dureri de stomac / abdominale. Cu toate acestea, anumite simptome sunt specifice fiecărui tip de reacție. Simptomele specifice intoleranței alimentare includ: balonarea, gazele și arsurile în capul pieptului și simptomele specifice alergiilor alimentare: erupții cutanate tranzitorii, urticarie, dificultăți de respirație, umflare a căilor respiratorii și durere toracică.
De ce sunt alergiile în creștere?
În prezent, începem să înțelegem care este dezechilibrul sistemului imunitar și ce anume îl împinge spre declanșarea alergiilor. Cercetătorii au sugerat că există mai mulți factori ce ar putea determina pe cineva să devină alergic, iar teoriile curente care sunt analizate includ teoria igienei, care susține că mediul nostru a devenit prea steril, prin utilizarea excesivă a agenților de curățare și a agenților de sterilizare, pentru a ne expune sistemul imunitar unei cantități variate de microorganisme și bacterii. Fără această provocare, sistemul imunitar nu se dezvoltă în mod corespunzător și sugarii sunt mai predispuși să dezvolte afecțiuni alergice, cum ar fi eczemă, astm și alergii alimentare.

Din ce în ce mai mult, alergiile sunt legate de intestin – incluzând condiții cum ar fi o căptușeală permeabilă a peretelui intestinal și o lipsă de bacterii prietenoase (probiotice) în sistem.

 

Informații despre alergeni

 

Informațiile despre alergeni sunt diferite pentru fiecare dintre suplimentele din gama noastră, deci este important să examinați informațiile nutriționale și pictogramele de adecvare pe fiecare pagină de produs. Alternativ, am grupat toate aceste informații împreună în următoarea diagramă, care este de asemenea detaliată în „Întrebările frecvente despre ingrediente complete”.

 

 

OptiBac – probiotice adaptate nevoilor tale

Posted august 30, 2017

Intestinul joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului deoarece aici are loc absorbtia substantelor nutritive din alimentele ingerate, proces extrem de important atat pentru digestie,...

Cum putem ajuta bebelușul când are colici?

Posted august 30, 2017

Mai precis, ce poate face o mamica pentru a ajuta bebelusul care sufera de colici? - iata 8 sfaturi. Elimina din alimentatia ta anumite produse Daca, alaptati - asa cum desigur este cel mai sanatos ...

Cand colicile nu dau pace bebelusului: despre probiotice si stomacelul bebelusului

Posted august 30, 2017

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mamicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Iata informatii utile despre despre probiotice si stomacelul bebelusului. Si ca o...

Optibac probiotics pentru sanatatea florei vaginale

Posted august 30, 2017

Nivelul nostru natural de bacterii benefice scade zilnic din cauza factorilor de stres, a inaintarii in varsta, a medicamentelor (de exemplu antibioticele), a calatoriilor, a dietei sarace in elemente...