OptibacProbiotics | Probioticele ajută la prevenirea aftoasei? - OptibacProbiotics

Aftoasa este o infecție fungică / drojdie care poate fi orală (cauzând pete albe și, uneori, dureri la nivelul gurii) sau vaginale (provocând mâncărime sau dureri în jurul vaginului și vulvei). Bărbații pot contracta și infecția genitală, dar este mult mai frecventă la femei. Tratamentul medical tradițional implică creme sau pastile anti-fungice.

Candida

Drojdia care provoacă aftoasa se numește Candida și este, de obicei, specia Candida albicans. Candida apare în mod natural în interiorul intestinelor, gurii, pielii și vaginului – dar apar probleme când această drojdie crește în intensitate, caz în care poate să apară aftoasa. Intensitatea candidei crește atunci când echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele este perturbat. Această întrerupere poate apărea din cauza unor factori cum ar fi antibiotice, modificări hormonale, inclusiv sarcină și prin întreruperea echilibrului natural al pH-ului vaginal cauzat de factori precum produsele intime parfumate și săpunurile. Afta nu este cunoscut în mod comun ca STD, dar uneori poate fi transmisă de la un partener la altul, pe cale sexuală.

Cum tratăm aftoasa?

În timp ce probioticele nu pot fi un remediu rapid pentru afte, optimizarea bacteriilor prietenoase cu probiotice ar trebui sa contribuie la menținerea unui echilibru sănătos al florei benefice din intestin, reducând astfel capacitatea drojdiilor patogene precum Candida să crească. Un număr de studii clinice arată în special două tulpini probiotice, Lactobacillus reuteri RC-14® și Lactobacillus rhamnosus GR-1®, ce au fost extrem de utile în susținerea sănătății la cei cu afte, reducând în mod semnificativ incidența infecțiilor cu inflamații în dezvoltare. Aceste două tulpini de bacterii naturale, L. reuteri RC-14® și L. rhamnosus GR-1®, sunt unele dintre cele mai cercetate probiotice până în prezent și cu siguranță sunt cele mai cercetate în ce privește sănătatea intimă a femeilor.  Aceste două tulpini sunt acum disponibile în probioticele OptiBac Pentru flora vaginala.

În studiile clinice, participanții care au luat OptiBac pentru flora vaginala aveau simptome semnificativ mai puține după patru săptămâni.

Pentru cei care suferă de afecțiune, în mod special atunci când iau antibiotice, consultați probioticele OptiBac pentru tratamentul cu antibiotic.

Probioticele pot provoca afte?

Pe scurt, nu! Probioticele de bună calitate nu sunt niciodată cauza aftoasă. Cu toate acestea, vă rugăm să fiți atenți la faptul că, dacă suferinzii își iau probioticul zilnic sub formă de băutură cu iaurt zaharat, pot agrava simptomele lor, deoarece zahărul alimentează drojdia (Candida) care provoacă aftoasă.

Prevenirea aftoasei

Pe lângă faptul că luați un probiotic bun, există și alte lucruri pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a preveni recidiva, cum ar fi evitarea purtării de lenjerie de corp și a colanților, și evitarea iritantului în săruri parfumate și geluri de duș – aceasta include produsele comercializate special pentru vagin.

Durere orală

Informațiile de mai sus se referă la aftele vaginale. În cazul celor care suferă de afecțiune orală, probioticele pot fi de folos și pentru acest lucru. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, accesați: Probioticele pot ajuta la afecțiunea orală?

OptiBac – probiotice adaptate nevoilor tale

Posted august 30, 2017

Intestinul joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului deoarece aici are loc absorbtia substantelor nutritive din alimentele ingerate, proces extrem de important atat pentru digestie,...

Cum putem ajuta bebelușul când are colici?

Posted august 30, 2017

Mai precis, ce poate face o mamica pentru a ajuta bebelusul care sufera de colici? - iata 8 sfaturi. Elimina din alimentatia ta anumite produse Daca, alaptati - asa cum desigur este cel mai sanatos ...

Cand colicile nu dau pace bebelusului: despre probiotice si stomacelul bebelusului

Posted august 30, 2017

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mamicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Iata informatii utile despre despre probiotice si stomacelul bebelusului. Si ca o...

Optibac probiotics pentru sanatatea florei vaginale

Posted august 30, 2017

Nivelul nostru natural de bacterii benefice scade zilnic din cauza factorilor de stres, a inaintarii in varsta, a medicamentelor (de exemplu antibioticele), a calatoriilor, a dietei sarace in elemente...