OptibacProbiotics | Mitul antibioticelor - OptibacProbiotics

Mitul antibioticelor

 

"Nu luați probiotice în timp ce utilizați antibiotice"


Cercetarea spune:

Probioticele pot sprijini sănătatea intestinală și pot ajuta la prevenirea efectelor secundare asociate cu antibioticele, cum ar fi diareea sau aftele.

Probioticele pot sprijini sănătatea intestinală și pot ajuta la prevenirea efectelor secundare asociate cu antibioticele, cum ar fi diareea sau aftele. Probioticele sunt bacterii (în afară de S. boulardii), fiind susceptibile la a fi ucise de antibiotice. Pentru o lungă perioadă de timp a fost considerată o risipă de bani să iei probiotice în timpul tratamentului cu antibiotice, si ca cel mai indicat ar fi sa terminam acest tratament si apoi sa administram probiotice pentru a reface flora intestinala.  Totuși, așa cum s-a menționat în miturile anterioare, cercetarea asupra culturilor de bacterii vii s-a dezvoltat extrem de mult si a permis descoperirea unor tulpini foarte rezistente. Astfel,  s-a demonstrat că unele tulpini, de ex. L. rhamnosus Rosell-11 și L. acidophilus Rosell-52, sunt capabile să supraviețuiască si sa ajunga vii în intestin, chiar dacă sunt luate în același timp cu antibioticele. Exista multe avantaje:
  • Individul nu se  va mai confrunta cu efectele adverse ale antibioticului;
  • Pacientul va putea finaliza tratamentul cu antibiotic, care este important pentru eliminarea infectiilor pentru care a fost prescris in prima faza;
  • Acest lucru poate ajuta si in lupta cu infectiile rezistente la antibiotic, deoarece unul dintre motivele pentru care acestea se perpetueaza este ca pacientii intrerup tratamentul cu antibiotice din cauza efectul adverse neplacute, ajutând astfel bacteriile patogene sa se inmulteasca.
  • Aproximativ 70% din sistemul imunitar este localizat in intestin. Prin administrarea de bacterii benefice sustinem sistemul imunitar care astfel va lupta mai usor cu infectia pentru care a fost prescris antibioticul.
References:

Comments


      Write a comment